När verkligheten slår till

Om fem och en halv timme så är jag på väg till flygplatsen för att gå ombord på Mallorca flyget. Känns kul men samtidigt skit.

Kollen hos doktorn gick inte som planerat, jag bör inte dyka p.g.a mitt hjärtfel. Någonting kan göra att blodflödet vajsar när man går ner och trycket ökar så det blir bubblor i mitt blod = inte bra.

Det kändes som om jag fått ett slag i ansiktet, dagen före resan! Aldrig har mitt hjärtfel hindrat mig från att göra något, det här var första gången, det kändes som om jag blivit handikappad. Jag vet att det kunde vara någonting mycket värre med mitt hjärta men för första gången så har det satt stopp för mig. Jag hatar den känslan!

Samtidigt så är jag tacksam att jag gick dit, tänk om jag hade blivit sjuk 20-30 m under ytan, nej det var som läkaren sa - jag vill inte bli en i statistiken.

Men hoppet är inte ute, jag älskar att dyka och det kan gå bra (finns iaf en liten chans) men jag måste göra ett ekg test som dom får utvärdera (chansen är liten men den kan finnas) . Jag ger inte upp men mallorca får vänta.

På mallorca väntar ändå varmare väder vilket kommer få mig på bättre humör, jag får försöka vända ryggen till när dom kittar upp..

Bon Voyage

Näsan i boken

Förlåt för den dåliga uppdateringen, har bara inte haft lust till att blogga.

Hoppas alla haft en bra helg - det har jag i alla fall haft:)

I lördags hälsade Iina på mig (en finsk au pair) och vi gick lite sights seeing i Bristol. Bl.a så var vi upp på clifton suspention bridge i styv kuling, hela bron svajade och det tog hela mitt mod att faktiskt gå över!!! Efter det var vi på bio (här kommer en av anledningarna till mitt dåliga bloggande) vi såg på filmen Twilight = jag vill ha en vampyrpojkvän! En av dom bästa filmer jag sett på ett bra tag så jag var självklart tvungen att köpa böckerna och jag blev helt enkelt fast. Jag har suttit med näsan i boken hela dagarna (förutom när jag haft volleyboll match, vart ute och shakat på en klubb med Iina och självklart jobbat).


Så här blåsigt var det!


Men visst är den fin bron?!

Imorgon ska jag till doktorn för att se om jag är fit för att dyka, bara en vanlig häslokoll och på torsdag morgon flyger jag till Mallorca!=)

Kram!


With inspiration from Bristol

Ok, jag erkänner nu har jag lite att göra. Men jag sitter barnvakt och det är absolut nada på tv'n. Istållet blir det you tube och blogg:)

Jag känner för att fortsätta min utläggning av stereotypiska britter. Här har vi vicky pollard! Inspirationen till denna fantastiska kvinna kommer från de vackra kvinnorna i Bristol. Om man känner till Bristol väl vet hör man hur hon pratar om olika delar av stan, brittisk humor på högsta nivå!


Goodiieee news!

Jag har lyckats introducera ordet goodiiieee för Lottie, hehe=) Tycker det är ett bra ord, vet dock inte om engelsmännen fattar det...

Anyway....

Jossan kanske kommer till Bristol!!!!!!

När hon kommer hem från Indien så landar hon på heathrow den 12:e februari sen kommer hon kanske till Bristol i några dar. Jag har föreslagit att vi åker upp till Edinghburg (eller jag sa nog bara skottland til henne) på helgen eftersom jag vill se det landet:) Hoppas hon nappar på det! Skulle va så jäkla kul!

Jag hoppar och studsar av lycka:D

Mitt cert!!!

Idag kom det, mitt efterlängtade dykcert:)

Dock måste jag till någon speciell dykdoktor innan vi åker till Mallis. Eftersom jag har haft en hjärtoperation så vill dom att jag kollar mig, går på nästan tusen spänn en sån koll:/ Men jag kan förstå det efter allt som hänt, vet ändå att jag kommer få klartecken - vad annars!:)


Sjukt

Jag glömde att berätta en sak som jag reagerade på idag...

På torsdagar är det gymnastik på eftermiddagarna för Lottie. Efter gymnastiken gick vi som vanligt till ett avskilt rum för att byta om. Där var det redan två tjejer på sju/åtta år som bytte om. Den ena stod i trosor och sa till den andra, "did you say that I looked sexy?" Och stod där och posade, hon frågade sin kompis två gonger!!

Det är ju sjukt?! Hur lågt ska åldern sjunka när barn inte får vara barn längre utan ska vara "tonåringar"? Jag ville bara ruska om dom och säga att ni ska inte veta vad sexy betyder och leka med my litle pony samtidigt som ni tycker killbaciller är äckliga!

Var det så när vi var unga eller är det bara ja som var ett väldigt naivt barn?

En bekännelse

Lottie har kommit in i kiss och bajsåldern och jag måste bekänna att det är ganska roligt! Haha! Det är nog som Ian sa häromdagen "Dom är lika illa båda av dom"  Kan inte hjälpa att när man umgås med en treåring kommer humorn ner på en treårings nivå.
Häromdagen satt vi och fikade och drack te (japp, Lottie dricker te) och satt och kommenterade en person med blått hår och diskuterade hur man kunde gå klädd så. Skapar jag ett litet monster? Haha! Jag brukar prata kläder, hår och smink med en treåring!:/ Men hon tycker ju det är kul!

Det roliga är att treåringar kan komma med så insiktsfulla kommentarer ibland. När vi satt och fikade så sa hon bara ut ur det blå "Jag önskar jag kunde laga mat sjäv och fråga dig vad du ville ha och äta och dricka Hanna" Eftertänksam....

Men allt är inte en dans på rosor, idag hatade hon mig och ville ha mamma - jag vill inte leka med dig idag Hanna! Hon fick ett riktigt utbrott och jag var trött så det hela resulterade i att jag hotade med att jag skulle åka tillbaka till sverige, hemskt jag vet men det fick tyst på henne.

tror ni jag förstör henne?:/ Jag antar att ingen kan vara perfekt, haha!Creepy people....

Idag tog jag och Lottie en utflykt till en park lite längre bort och hade med oss kakor och saft som vi skulle äta där. Medan vi satt och åt och pratade om lite allt möjligt kom det fram en man till mig och började prata. Helkonstig från Gambia som hade väldigt dålig engelska, jag har aldrig vart med om en mer påträngande person i hela mitt liv! Han bara pratade och pratade, ville veta vart jag bodde och varför jag f*n inte rökte! Han gav sig inte! Och Lottie blev rädd för honom så jag sa till Lottie att kom, vi går till lekparken.

Tro det eller ej men han följde efter oss dit!!! Så jag sa till honom hövligt att det var trevligt att träffas men jag har lovat Lottie att bara hon och jag ska leka idag så vi vill gärna vara ensamma. Efter mycket om och män och övertalningsförsök från hans sida så lämnade han oss ifred.

ICKE!

Han hängde utanför lekparken hela tiden, det var riktigt läskigt och Lottie frågade hela tiden varför den konstiga mannen står där. Det började verkligen bli en klump i magen på mig.
När vi gick ifrån lekparken började han komma efter mig och prata med mig igen väldigt påträngande men jag sa att nu får du fan lämna oss ifred, han såg  helt arg ut men lämnade oss. Jag var helt skakis men kunde ju inte visa det för Lottie för då skulle ju hon bli ännu mer rädd.
Det här är andra gången jag fått en afrikans man efter mig i Bristol, alltså när det vart riktigt otäckt. Att det just vart afrikaner är bara en slump, kanske jag skulle gå hem riktigt bra i Afrika - haha! Nej skämt och sido, sånt är läskigt speciellt när man har ett barn med sig.

Som tur var avslutade vi dagen bra på ett kaffe pratandes om ditten och datten:)

Au pair vänner sökes!

Någonting jag saknar är au pair vänner, jag har EN, en väldigt cool Sophie men hon åker snart:( Det är bra att ha au pair vänner, någon som man kan jämföra med och beklaga sig hos, någon som vet hur det känns. Hur ska det gå när Sophie åker?

Därför har jag tagit krafttag på Facebook och efterlyst au pairer i Bristol!

Wish me luck!:)

She's going out to meet her mysteri lover

Jag gick upp med tuppen idag som jag berättade om i det förra inlägget och det höjde en hel del ögonbryn nere i köket. Den första kommentaren jag fick var (självklart av Ian)

- She's going out with her mysteri lover!

Haha! (var mitt svar)

När jag snörade på mig joggingskorna frågade Lou.

- Where are you going Hanna, really?

Ut och jogga!! Haha! Give me a break för att försöka vara någorlunda hälsosam!;)

Men det där med att skaffa sig en mysteri lover kanske inte är en dum idé? Synd bara att många engelsmän är så fula (ursäkta ordvalet men ärlighet varar längst)


Det var lite kul att lägga upp en stereotyp bild på engelsmän (eller britter) igår så här får ni en av dom engelska killarna;) Den snygga andra till vänster är Amerikan..

Bon voygae

fågelkvitter och solsken

Idag har det varit en helt underbar "vårdag" , jag lyckades faktiskt att släpa mig upp halv nio på morgonen för att gå ut på en joggingtur. Hade min mp3 i men gågelkvittret överljöd musiken! Helt otroligt så jag tog ur mp3 och bara lyssnade på fåglarna medan jag sprang - det var en otrolig boost! Sedan har det varit solsken hela dagen - värmande solsken!!=) Härligt!!!
Nu längtar jag som en tok till solen i mallorca när jag fått en försmak!

Har ni hört om skillsmässa?

Det är tyst i huset, jag sitter och ser på tv med två sovande katter i ett tyst hus. Är barnvakt så sitter helt ensam och har full kontroll på tv dosan, allt skulle varit toppen om det inte var ett skitutbud på tv'n vilket gör att jag blev fast i Britains worst husband.

Jag blir verkligen chockad över att kvinnorna som är gifta med dessa män stannar! Männen sitter och jäser över i sina stolar, spelar fotboll och är på puben och anser helt öppenhjärtligt att kvinnan ska göra allt - precis allt i hemmet! Dom vet inte ens hur man sätter på diskmaskinen och tycker att parmiddag är väll ändå helt j*vla onödigt när man ändå ser sin frus feja varenda dag.

Skulle ni någonsin stanna hos en sån karl? En som aldrig skulle få för sig att göra något, köpa något för en person dom älskar?
Skillsmässa säger jag bara! Lämna honom till sitt öde och stå upp för er!


Nu ska jag vara elak och lägga ut en bild på en typisk britisk trash familj..

Nu har jag däremot upptäckt att city of angels började på sky.. Bye bye till sluskarna

Gör som 2067 andra idag

starta en blogg! Herregud vilken inflation på bloggar det är säger jag som sitter här och skriver på min egna lite halvtaskiga ursäkt till blogg.

Men jag fotograferar inte dagen outfit

Jag käkar inte Ben och Jerrys i mängder

och jag lägger inte hundratals poose bilder på mig själv

..... DESSUTOM .... så stavar jag inte som en kratta och kan i alla fall formulera mig någorlunda bra.

Orsaken att jag stör mig är ju att jag fastnar i dom där trashbloggarna som Kissie, Kenza m.m... Brr.. Jag ryser av obehag!

Men ska jag tippsa er om en bra blogg som dessutom handlar om att bo utanför Sverige ska ni kika in på Marias blogg, den är vad jag kallar läsvärd.Anyway... Nu har jag fått det ur systemet och jag ska berätta hur mitt lag "Kicked some bottoms" för att citera Joe.
Jodå, 25-5 25-7 25-9 till oss, standarden på volleybollen är inte på samma nivå som den är i sverige här på dom brittiska öarna. Men även om det var busenkelt kändes det skönt!:)

Efter matchen bar det av till puben (vad annars) där jag fortsatte mitt hälsosamma liv och köpte cola light men till vilken nytta... För efter puben käka jag, Alex och en kompis till henne pizza och banoffee paj, jag har inte ätit sen dess men känner mig fortfarande äckligt mätt!


En vacker (hoho) bild på mig efter att jag skadat tummen (IGEN) i tisdags, kan ni se vad glad jag är att återförenas med kylpåsen?

Nu ska jag läsa Brisingr och sedan sussa, Natti!

Fördelen med att vara au pair

Var inne på min kompis Linneas blogg och såg en söt bild hon hade lagt ut på sig och sina grannar när dom kunde vart tre/fyra år. Det känns som en evighets sen men ändå inte - vart tar tiden vägen? När slutade jag leka med Barbie? Ibland är det hemskt kul att vara au pair för man får släppa fram barnet i sig och leka monster, kittlas, bada i barnpoolen.... Listan kan göras lång.....

Nu när jag var hemma över jul så hälsade jag på Linnea och hennes familj. Hennes mamma hade gjort en den mest gulliga sak, hon hade samlat ihop bilder på mig och mina syskon från dagistiden och gav dom till oss! Det var så himla kul att se! Jag tog även med bilderna till England så mitt au pair barn skulle få se hur jag såg ut när jag var liten, det var riktigt uppskattat!:)sånt får man göra när man är liten, alltså stoppa hela handen med mumisg deg i munnen... Mumma...

Tips från coachen....

Nope det blir inget skönhetstips men som ni kanske redan vet har jag födelsedag snart!!!:) Hela 21 bast ska jag fylla (vojne). Vet ni vad jag önskar mig (ni=familjen) en ny kamera, min börjar på att bli lite sleten efter ett hårt liv på Island och lite för många fester.

Ush det känns nästan jobbigt att säga så om en kamrat som vart med mig på så mycket...

Men men... En systemkamera är det jag vill ha, dom börjar ju på att gå ner kraftigt i pris och om alla går ihop så.. Bara ett litet tips från coachen!


Men! Jag kom att tänka på om jag verkligen ska sjunka så lågt att jag ger ut skönhetstips så måste uppmana alla som har problem med finnar (dom är ju lite jäkliga där på andra sidan östersjön) att lyfta på röven och masa sig iväg till The Body Shop. Väl där ska ni köpa tee tree oil stick, man applicerar oljan direkt på finnen och efter någon dag är den näst intill borta! Maaaagiskt! Jag har skaffat medlemskort på The Body Shop nu, 10% off på allt jag köper pluss en födelsedags present den månaden jag fyller år!! =)
När man har tråkigt

När man har tråkigt sitter man och bara studsar upp och ner på samma ställe, kollar facebook/mail/blogg 511 gånger innan man inser att det är ganska patetiskt.

Så då går man ut, är duktig och fixar linser, köper födelsedagspresent till Jonna, ska va lite konstnärlig och ta coola bilder med kameran - kortet är fullt och batteriet nästan tomt.... Man lyckas ändå på nåot sätt spendera två timmar ute tills det är dags att gå hem.

Hemma gör man en über nyttig lunch och sitter och snaskar på torkade aprikoser medan man tänker på att man hellre satt och smällde i sig en godispåse men man kan inte lura wii fit. Efter en dag med chocklad och takeaway igår nådde man rekordhöjder.

Man skulle kunna gå på puben på kvällen men om man har en volleybollmatch på morgonen dagen efter har man sedan inte en glad tränare då man är en av bara två centrar.

Då har man en TRÅK dag.Med Mr Clooney har man aldrig en tråkig dag

I need a wiie!!!!!

Tre dagar har jag gått med Lottie när jag hämtat henne från skolan, jag har slutat att ta med mig sittvagnen.
Vid exakt samma hörn tre dagar i rad har hon helt plötsligt behövt att akut kissa!
Längre ner på gatan finns en närbutik, den enda butiken i sikte så jag rusar in där med henne och frågar killen som står i kassan om jag får låna toan, jodå det går bra.

Jag säger till lottie nu måste du säga tack för att du fick låna toan, hon går ut utan att säga ett dyft till killen. Jag skäms för hennes dåliga uppförande.

Andra dagen, samma hörn. Jag behöver kissa piper hon igen! Den här gången klarade hon sig hem, phuuu...

Idag... Samma hörn, jag behöver kissa!!! Nej Lottie du klarar dig säkert hem, hon står med benen i kors, neeej jag behöver kissa! Vi rusar in i affären och samma kille står där. Igen! Jasså det är ni igen säger han och ler. Hehe ja, kan vi få låna toan, det är lite akut! Gissa vad, Lottie säger inte tack....
behöver jag säga att killen är söt?
Nästa gång byter jag hellre byxor på henne när vi är hemma.

Nu ska ni få höra nått ni aldrig trodde Hanna skulle göra

Bristol tidig måndagskväll...

-Jo, det är ju lite konstigt först när man står och mässar i en ring (säger Lou)


-Varför gör man det då? (Hanna)

-Man ska liksom föra possitiv energi till personer långt borta men som ändå är nära en, sen i slutet så mässar man om fred i krigsdrabbade områden. (Lou)

-Så man ska liksom försöka få världsfred?? (Hanna)

- Typ, men sen när handpåläggningen börjar så är det bättre! (Lou)

- What the hack! Jag följer med!! (Hanna)

Så nu kanske ni tror att jag joinat en sekt? Nä så illa är det inte. Jag var med på en reiki sharing night som handlar om att man ska göra reiki på varandra.
Reiki är som att boosta en person med energi, det är inte heling men det är som att ge energi till en människa sen får den människan själv avgöra vad som den gör med energin (det sker undermedvetet).

Jag har absolut ingen utbildning men dom förklarade grunderna för mig och hur jag skulle fokusera energin och om det var inbillning eller ej men händerna blev riktigt varma!

Jag satt brevid högsta hönset om man nu kan kalla tanja det och helt plötsligt säger hon till kvinnan brevid mig, känner du det? Ser du vad jag ser? Eller jag ska inte säga vad jag ser, vad ser du?

(En förvirrad Hanna sitter och kollar på kvinnorna och fattar att det är henne som pratar om)

Ja säger kvinnan, den är klargul. - Det är min aura dom pratar om, tydligen att ha en stark gul aura tyder på att man har en utmärkt magkänsla och det dom kände var min energi, tydligen är jag en naturbegåvning.

Och så höll kvällen på...

Man fick ligga på ett bord medans sex personer hade händerna på en, och det blev varmt! speciellt på magen var det som om någon hade lagt en varmvattensflaska och nu känner jag mig liksom harmonisk men väldigt trött. Det var faktiskt häftigt!

Och kommentarerna som kunde ploppa ut som att Tanja säger till Lou att hon har en god hand med djur har hon inte? (dom menar mig) Det är med djur hon borde arbeta med. Vissa saker kan man sålla bort men andra fastnar.

Nej reiki var annorlunda och jag kanske kommer att göra första kursen, mest bara för att det är skönt.

Och min person som jag satte i reikiringen för att ge den energi var farmor så kanske att det hjälper, kan ju alltid hoppas!

Nu ska jag sova...

Home sweet home

Nu är jag tillbaka till England! Jag har verkligen haft en superbra tid hemma men det är inte så farligt att komma tillbaka:) Jag trodde att jag skulle va ensam mesta av helgen men familjen kommer hem ikväll!

Det var en welcome home skylt på bordet också pluss ett kort från en av mammorna där det stog att jag inte får glömma komma tillbaka, sött:)

Nu sitter jag med duntäcket i tv soffan och fryser arlset av mig! Värmen är inte på och jag har ingen aning om hur man gör, går inte att få tag på Ian eller Lou på telefin heller så jag får väll vänta tills dom kommer hem.


RSS 2.0