Sista kvällen

Det här känns som slutet på en epok, det här är slutet på utlandssvensken.
Jag vet inte än hur jag ska göra med bloggen, det känns ganska meningslöst att ha den kvar när jag bor i Sverige - bloggen har ju varit som en dagbok åt mig, ett ställe att skriva av mig när jag känt mig glad, ledsen, frustrerad osv men jag vill inte att den ska förvandlas till en tråkig "dagens outfit" sida.

Det är väldigt tungt att ens tänka på att lämna Lou, Ian och speciellt Lottie, hon är som en varm go sak som man kan krama och som ger en massa kärlek - det kommer bli så tomt!
Jag måste erkänna att det många gånger varit tungt och tråkigt, Lottie har varit irriterande och allt kännts ganska meningslöst men jag skulle aldrig i livet valt att göra någonting annat detta år.
Jag har lärt mig så mycket!

  • Jag har lärt mig dyka
  • Mitt tålamod har ökat med ungefär 150%
  • Jag har lärt mig att visa mer känslor, ett barn är inte bra på att bara tyda signaler
  • Jag har lärt mig att ta mer hänsyn. När man bor i ett litet hus med en familj så måste man visa hänsyn konstant, annars går det inte
  • Jag har fått bygga upp ett socialt kontaktnät helt själv
  • Jag har börjat spela volleyboll igen
Under denna tid boende i utlandet (1 1/2 år!) så har jag lärt mig att uppskatta Sverige, mina vänner och min familj så mycket mer. Jag hade aldrig klarat det utan att veta att jag har en stabil grund att falla tillbaka på.

Det finns mycket jag kommer sakna med England, jag lämnar en del vänner här...
Jag kommer sakna Engelsmännens artighet, ett "ursäkta mig" kan förgylla en dag. Om man möter någon på vägen som man inte känner under en promenad utbyter man några artiga ord. Varför ska man ignorera främlingar? dom är människor som oss alla andra.
Jag kommer sakna pubarna, det sociala sättet att bara ta en pint. Om man är medlem i en klubb är hälften av aktiviteterna bara rent sociala grejer som måltider, ta en drink osv. England är ett oerhört socialt land!

England är ett vacker och stolt land och jag är glad att jag fått uppleva det - även om det innebär 6 kg tyngre;)

Nej det är svårt att beskriva i en blogg hur det känns en kväll som denna men jag vill säga TACK till er som följt min blogg. Kanske jag fortsätter men i ett annat ämne, vi får se:)
Ni har inte varit så många men det har varit en konstant ström av läsare och det känns kul att ni bryr er och är intresserade av vad jag gör.
Jag tar i alla fall en bloggpaus nu och så får jag se vad jag gör med skrället.

Kram!





En missbedömning

Jag tror jag måste köpa en ny väska, eller iaf en liten bag som jag kan ha som handbagage och sen checkar jag in min kabinväska för det här går bara inte...

Jag trodde jag skulle få plats med allt men då räknade jag inte med kommande presenter som en massiv canvas duk med bilder på mig och Lottie. Superfin men den tar myyyyycket plats!

Undrar om dom säljer sånt i kingswood, det får bli en tur efter frukost.

Inatt drömde jag att leif loket olson skulle döda mig med en borrmaskin - vet inte varför

Jobbigt värre

Idag hade vi BBQ partyt, min avskedsfest - fy fan vad jag har gråtit!
Tårarna bara vällde, jag fick kort, blommor och presenter och helt plötsligt inser jag att jag ska åka. Jag vill knappt släppa taget om Lottie utan mest bara krama henne hela tiden och vice versa.

Men samtidigt var det ett bra sätt att säga hej då.

Även om det blev blött, bokstavligt då Brent slängde mig i plask poolen inte bara en utan två gånger... Jag kommer sakna galningarna.



Igår så gick jag och Sofiee och såg på Brüno, jag säger bara en sak - se den!




Efter att ha sett den så gick vi och tog några drinkar samtidigt som vi kollade på ösregnet ute. Jag kommer sakna Sofiee så himla mycket! Men vi ses i augusti någon gång.



Nej nu ska jag se på film och försöka glömma bort alla tråkigheter

Lördag

Har precis vaknat upp men orkar inte pallra mig ur sängen...
Igår blev det Cardiff med Mintletsgänget men medans de lekte vi ngt nyöppnat softplay så gjorde jag stan. Den är mycket större än Bristol med ett stort slott mitt i smeten.
Om den var lika trevlig som Bristol vet jag inte, det var en massa människor som var antingen fulla eller höga, en man drog till och med tag i mig bara när vi passera varandra, det var hans sätt att flörta tydligen.

Det roliga var att när jag gick på gatan hörde jag en del människor som pratade ett lustigt språk, undrar vart dom kommer från tänkte jag när ljuset plötsligt gick upp - det måste ju vara Welsh!


Visst är det häftigt?

Idag ska jag hjälpa till med att förbereda för grillpartyt imorgon, senare på kvällen ska jag och Sofiee ha våran sista utgång i Bristol. Jag kommer sakna nattlivet i den här staden.

Just det ja! För er som inte vet än så hamnar jag i Umeå till hösten, natur-basår med inriktning jägmästare. Om jag har tur kanske jag kommer in som reserv på juridik i Örebro men söktrycket har ju varit helt löjligt högt på juridik i år.
Ume blir nog kul ;)

Nu ska jag kanske bege mig ut och springa!

Elastitet is the shit

Sitter i min säng med leggins och linne (elastitet är det som gäller nuförtiden) samtidigt som jag suger på wherters och dricker grönt té. The au pair diet, man lagar mat till ungen men orkar inte riktigt till sig själv så när barnet sover rotar man och ser vad för snabbt man kan finna.
Jag säger bara en sak, den som uppfann den elastiska midjan har nog en speciell plats i himmelen nu.

Nu är det bara 6 dagar kvar, jag har fixat mina presenter, nästan allt är packat och klart och dom närmaste dagarna tills avgång är fullbokade så jag hoppas att det går fort. Hur mycket jag än kommer sakna Lottie så måste jag säga att jag kommer inte sakna att ta hand om henne.

Jag måste berätta om något roligt som hände igår (eller inte roligt men ibland kan man inte vara en bra au pair bara) Lottie och jag hade ett stort gräl runt läggdags och Lottie smäller dörren rakt framför mig. Jag bara snäpper till, rycker upp dörren och säger till med min högsta och mest argaste röst att du gör aldrig så igen för annars...
Lottie blir helt livrädd och går och borstar tänderna, när hon kommer tillbaka säger hon " När jag borstade tänderna Hanna så sa jag till mig själv att Hanna är inte min vän längre"
"Aha (sa jag) Jag sa till mig själv när du smällde dörren framför mig att Lottie inte är min vän längre"
Ibland orkar man inte vara alldeles mjuk och go och förstående med en uppstudsig fyra åring.
Nu är vi vänner igen, det är det possitiva med småbarn - dom är allt annat än långsinta.

Idag har jag haft hand om två barn, snäll som jag var så sa jag till Rese att jag kunde ta hand om Devon idag så hon kunde plugga ifred. Jag tog både Lottie och Devon till gymnastiken och kände mig som en annan super mum när jag kom intraskande med ett barn i var hand.
Sen när alla barnen är inne i gymnastikhallen så sitter mammorna och jag och klagar på våra liv...

Åhh... Jag kommer sakna au pair dagarna


Sådärja

Nu har jag fixat en present till Lou och Ian! En pust av lättnad... Det blev en resehandbok om Sverige, dom ska ju dit snart. Jag funderar även på att framkalla en bild på mig och Lottie och rama in, Lou började nämligen nästan att gråta när hon såg boken jag gjort till Lottie.

Kanske ska fortsätta att sätta sprätt på kreditkortet ikväll:D


Det var oväntat

Tittade in på blondinbellas blogg för några minuter sedan och gissa vad jag såg!? Sunne vattenland annonserar på bloggen! Haha!

Självklart var jag tvungen att gå in på deras sida där jag hittade ett youtube klipp som vi i Sunne är så kända för.


Anledningen till att jag tycker den där är så kul är för att jag tänker tillbaka när jag, Johanna, Alex och Kalle skulle åka den. Jag lovar den rutchkanan är livsfarlig! Alex blick när han höll på att flyg ur ringen vid en kurva i toppen är oslagbar!

Men jag vet att den inte håller samma klass som Johan klippet....

Tisdag

Nu kommer det äntligen en uppdatering! Jag har inte riktigt orkat om jag ska vara ärlig. Helgen var ok, jobbade hela tiden, har jobbat hela tiden i två veckor nu men hör och häpna - jag fick ledigt ikväll! Igentligen ska jag väll inte klaga för dom jobbar som dårar och behöver hjälp för dom försöker även hinna smälla upp en uteplats i trädgården i tid till min avskedsfest på söndag.

Igår så provpackade jag och jag tror jag ska komma undan med en stor väska plus handbagage plus min handväska med laptop i. Helt otroligt!
 
Livet rullar på, det börjar bli lite jobbigt för Lottie säger ungefär var femte minut att hon inte vill att jag ska åka till Sverige. Hon hänger sig fast vid mig, håller hand och ska kramas hela tiden. Det gör det ju bara värre att åka, visst är det skönt att veta att hon kommer sakna mig men det är svårt att göra henne ledsen.

Igår var jag i Bath också, shoppade lite och bara kollade runt med Lottie medans Lou satt hos frisören. Kommer ni ihåg att det var exakt det jag gjorde den första dagen jag var här? Det är som om cirkeln slöts :)
Jag köpte iaf trosor på rea, en klänning och mineralfoundation på the body shop. Hon fick mig riktigt såld tjejen som sålde det. Hon sminkade mig med mineralfondation och hade en primer under. Så jag gick ut därifrån med smink, sminkborste, primer och 30£ fattigare. Men jag fick 10£ rabatt!

Nej nu ska jag ner och kolla på tv och njuta av ledigheten.

Puss

Twitterform

Hade en fiskmås i tältet inatt men det gick bra - han kom inte in till mig. Självklart har det regnat, Hanna har ju campat.

Uppdaterar senare efter badet

Twitterform

Hade en fiskmås i tältet inatt men det gick bra - han kom inte in till mig. Självklart har det regnat, Hanna har ju campat.

Uppdaterar senare efter badet

Fredag

Jag har världens huvudvärk efter migrän, alla mintletsungar kommer hit snart och jag mår spy-illa... Jag tycker synd om mig för tillfället.
Jag var även inne på studera.nu och tydligen så får man inte antagningsbesked förens i mitten av juli, jag hade trott det var början.

Jaja, nu ska jag gå ner och göra ett tappert försök till att vara social.

Livet är hårt

Speciellt om man är au pair i 30 graders värme...



Idag har jag mest bara stekt brevid plaskpoolen med Rese - så himla skönt! Senare på eftermiddagen kom det ett enorm åskoväder som drog över på 20 minuter och vips så var det varmt igen. Vem behöver medelhavet när vi har England?

Onsdag

Idag är det bara två veckor kvar tills jag drar hem!!!! :) Ni ska bara veta hur mycket jag saknar er alla därhemma, jag tror nog inte ni kan förstå.
Även om jag har haft ett toppenår här så vill jag tillbaka nu.
Idag har jag fixat Lotties present, jag gjorde en fotobok åt henne på extrafilm så mamma, du kommer få en hemskickad någon gång i början av nästa vecka - sorry för det!

Annars har inte så mycket hänt idag, det blev en playdate med Annas små ungar Isabelle och Rosie så plask poolen var i fullt bruk. Jag är fortfarande snorig men jag ska försöka ge mig ut på en joggingrunda imorgon och Lou kom hem tidigt från poolen för hon var så snorig att hon inte kunde tryckutjämna. Är jag elak om jag önskar att hon är snorig i helgen så hon inte kan dyka = jag behöver inte ta hand hom Lottie = LEDIG HELG! Det är ju bara snor, hon mår inte illa av det.

Nej go vänner, nu ska jag sova. Imorgon väntar en heldag.

Puss

Sista volleybollträningen

Idag hade jag min sista träning... Det kändes konstigt. Har halvt lovat att jag ska fixa ihop en kväll med drinkar på ngn pub för att säga hej då, det kanske kan vara bra för att få ett rejält hej då.

Vet ni vad jag lyckades att göra? Stka tummen igen - TOPPEN!



RSS 2.0