Gott nytt år!

Ja då är det snart 2009, det känns vemodigt att lämna 2008 bakom mig.

2008 (sent 2007) var då mitt Islands äventyr började och det var nog min största utmaning i livet hitils! Jag klarade det och kom hem till Sverige med attityden att jag klarar ALLT! Det gör jag och det var därför jag begav mig till Bristol där jag har lärt känna människor som alltid kommer att ha en stor betydelse för mig. 2008 har varit det bästa året i mitt liv, jag blev självständig.

Men samtidigt kanske det är bra för oss att "separera" nu. 2009 kommer bli året när jag tar tag i mitt liv, året då jag växer upp och startar mitt "vuxna" liv. Jag har som nyårslöfte att flytta till Sverige och börja på universitetet, jag tror inte jag orkar resa mer nu.

Men nu ska jag snart på nyårsparty sen den andra tidigt på morgonen bär det av till Bristol, jag har halva tiden kvar (tack och lov) så min Englandstid är inte över och utlandssvensken excisterar fortfarande!

Ha ett riktigt gott nytt år med många lyckönskningar från utlandssvensken!

Det är så skönt!

Jag njuter av den rena luften, av tystheten, av familj och vänner och av att bara kunna slappa. Det kommer att bli så svårt att åka tillbaka!

Tydligen har jag blivit så inne i engelskan att jag pratar i sömnen på engelska med ett brett brittiskt utal, får hoppas att det tränas bort senare...


Vart i england kan man åka skridskor på en sjö?:)

Vill bara "skryta" lite...

Pratade med Sandra igår, en tjej som har min gamla häst Bossen. Hon lånar honom på foder från tjejen som köpte honom och har även lånat honom på foder från mig, det är därför jag fortfarande har lite kontakt vilket är kul! Speciellt när man får bilder som dom här...











Egentligen är det ju Sandra som ska skryta men jag kan ändå inte låta bli att sträcka lite på ryggen!;) Sandra har gjort ett jätte jobb!

Det är kul att få goda nyheter!:)

Lilljul med min "extra" familj

Jag har inte au pair familjen från helvetet, jag har inte au pair familjen från himelen men visst har jag en toppenfamilj!=)

Idag så hade vi lilljul eftersom jag åker på tisdag, dom gjrde iordning en engelsk julmiddag som var supergod. Efter middagen öppnade vi paket, jag fick ett par glittriga raggsockor, mamma mia filmen och en kalender för 2009 med kort på Lottie och alla hennes kompisar.
Sen spelade vi spel, jag och Ian blev fast i monopol så vi var ensamma kvar uppe till kvart i ett på natten (därav det sena inlägget) men Ian vann tillslut. Det satt hårt inne att vara en god förlorare efter den matchen....

Nu ska jag sova, imorgon är det sista "arbetsdagen" - jag ska ta Lottie till poolen och bada och sen på tisdag hoppar jag på bussen till Heathrow.

sov gott!


Nä nu vill jag hem!!

Den här veckan har varit så seeeeeeeeeeeg...... För det första så har Lou knappt jobbat, varenda morgon när jag kommit ner för frukost har jag frågat "ska du jobba idag?"  "Nej, jag tar nog ledigt idag" är dom enda svaren jag fått! Visst vi har gjort en massa roliga saker som åkt skridskor, vart på Horse world, åkt till Cheddar men det känns som om jag varit på standby hela vecka, ifall jag måste jobba. Jag har jobbat ungefär fyra timmar på hela veckan! Det har varit sååååå segt.

Idag har jag träffat Matildha för vår sedvanliga kaffe, börjar bl en mysig tradition:) Efter Kaffet så gick vi på Cabbot Circus och kollade i affärer när en jävla kossa säger till mig "Move out of the way you fat bitch" Öööö... Jag gjorde inget, hon bara passerade - både jag och Matildha var helt chockade!

Jag har ingenting att göra ikväll, känner mig som världens looser utan vänner som inte har ngt att göra en lördagskväll! Pluss att jag känner mig som en fat bitch - Fy F*N vad jag hatar den kossan!

Nää! Nu vill jag hem! Frågan är bara vad jag ska göra för att få tiden att gå fortare dom här sista dagarna?

Någon som har tips eller uppmuntran?


Starkt beroende framkallande...

Var inne på brorsans blogg där han länkade till det här http://www.jesper.nu/onlinespel/klassiker/2507-Flight_of_the_Hamsters/
Bered er på att bli beroende

Inte långt kvar!!

Snart kommer jag hem! Herregud, det är inte ens en vecka kvar! Alla julklappar är avklarade och jag har skaffat vuxenpoäng genom att skicka iväg julkort:)

Det är bara julmys kvar...

På tal om Julmys så var vi Cheddar i måndags och träffade jultomten, vi passade även på att gå i några grottor som dom är berömda för där.





Och igår var vi till Horseworld, ett räddningscenter för hästar och åsnor som farit illa. Det var riktigt fint, fick även se en mulåsna som hette Garth och var 45 år!!!



45 år och bara fyra tänder men Garth is still going strong!


Världens största hästras Shire, den här var "liten"

Idag hade Lottie avslutning på gymnastiken och imorgon ska vi till Joe Jingles som är en sånggrupp för att sedan åka skridskor. Sen är det helg och jag har ingen aning om vad jag ska göra..:/ Kommer bara gå och trampa för jag längtar så efter att komma hem!!!!!

Julfest x 2

Igår var jag på två julfester, en Mintlets (alla lotties kompisar) och Subaquaholics julfest:) Det var riktigt mysigt faktiskt! Jag ska ta med mig engleska Christmas crackers hem, dom är så töntiga att dom är roliga!
Höjdpunkten på kvällen var när jag och Nali började leka med helium ballongerna, the swedish chef (från inlägget tidigare) är väldigt rolig med heliumröst!

Vi har också pyntat julgranen och idag ska vi träffa jultomten, vi ska försöka reparera jultomteskadan Lottie fick igår.
Det var faktiskt riktigt hemskt. Jultomten kom på besök till julfesten och alla Mintlets barn fick en julklapp var, Lottie var sist - hon fick ett kuvert med ett presentkort. Jag har nog aldrig sett en så tapper treåring men det var riktigt hjärtskärande att se hur besviken hon var.

Om en vecka kommer jag hem!

This is swedish

Så här låter svenska i englesmäns öron...



Inte helt olikt va?

Årsdag med rostade lussekatter

Jag bakade lussekatter igår, vad gör man inte för att spä på julkänslan? Jag funderar på att frysa ner en och ta med till sverige, sedan högtidligt överräcka den till Linnea samtidigt som jag tar emot hennes pepparkaka - blir lite extra speciellt med en engelsk lussebulle...

Vet ni vad engelsmännen gör med mina lussekatter!!?? Dom stoppar ner dom i brödrosten och sen smetar dom smör och sylt på! Helgerån!

Jaja, det där med årsdagen... Jag börjar känna mig gammal, idag slog det mig att det är exakt ett år sen jag åkte till Island. Det är svårt att ta in att jag för exakt ett år sedan satt i ett hotellrum i Reykjavik och kände mig ensam och övergiven. Ville inget annat än att åka hem igen men stönig som jag är stannade jag och det ska jag tacka gudarna för!

Nu ska jag bli ännu mer gammal och fet genom att stoppa i mig mörk chocklad och dega framför tv'n bara halvtimmen efter en take away...


Mitt Island.....

Bristol


*Ca 410 000 invånare (520 000 om man räknar med förstäderna)


*Englands sjätte och Storbrittaniens nionde största stad

*Man har hittat spår av männsklig aktivitet här från 60 000 år men först på 1100-talet bildades Bristol. Staden bombades kraftigt av tyskarna under andra världskriget så det är inte många gamla byggnader som står intakta.
För att förtydliga, många av bygnaderna här är FULA lådhus som byggdes upp snabbt på sent 40-tal, ett årtionde utan stil eftersom man vart så upptagna med att döda varandra.

*staden var antingen Englands näst eller tredje största stad i omgångar fram till 1700-talet då industriella revolutionen tog fart och Manchester och Birmingham växte så det knakade!

*Englands slavtransport fäste när det var "poppis"
. Vissa "fina" minnen efter slavhandeln vill man behålla här så därför har man kvar gatunamn så som White ladies road och Little black boy hill.

*Världens största flygplan (en airbus) byggdes till viss del här.

*BBC's naturhistoriska kontor har sitt fäste i Bristol. Ni vet alla coola dokumentärer som den blå planeten och Planeth earth har skapats i Bristol.
Folk som arbetar med dessa dokumentärer kommer regelbundet in i Ian och Lous affär för att köpa utrustning = coolt:)

*Det bor 3599 personer per kvadratkilometer här (behöver jag säga att jag som nordbo känner smått panik ibland?)

*Det ska enligt all data och statistik vara den varmaste och soligaste staden i England, vart solen och värmen varit de senaste fem månaderna säger dom inget om.

Om ni tyckte min guidade tur av Bristol var underhållande och intressant hänvisar jag er till denna sida där jag tagit all information från och där ni kan läsa mycket mer om denna facsinerande stad! http://en.wikipedia.org/wiki/Bristol



Så vad tyckte ni om mitt faktaurval för Bristol?;) Så blir det när man har tråkigt!

Har bakat misslyckade lussekatter ikväll, eller dom vara egentligen inte så misslyckade för jag gillade dom eftersom jag missbedömt saffransmängden så att dom knappt är gula och smakar saffran.

Good night and see you later aligator - in a while crokodile

Börjar må bättre

Har knappt haft någon feber idag och har faktiskt kunnat äta vilket gjort allt lättare. Det känns bara som jag sprungit ett helt maraton för jag är helt slutkörd och det känns nästan som träningsvärk i lederna. Flunsan var kort men effektiv! Imorgon är jag nog back in buissnes.

Jag tror dock att jag skippar volleybollens x-mas social på fredag, vill inte riskera något när det är så nära inpå Sverige resan. Nu är det inte ens två veckor kvar!


Jag saknar det!!

Jag hade glömt bort att det var så här jävligt

Ligger i sängen, påpälsad till max, duntäcket över mig och elementet på full fräs - jag har flunsan.

Jag har inte haft flunsan på år och dar och jag har verkligen glömt bort hur jävligt det är! Kvittar vad jag gör, antingen så fryser jag eller så kokar jag. Jag orkar knappt gå upp ur sängen och igårnatt så sov jag kanse högst tre timmar för jag hade feberdrömmar om julkort! Det låter kanse löjligt men det var julkort överallt, hur stressigt som helst!

Det mest störande är att jag verkar ha sämst immunförsvar här för vad alla andra får, får jag hundra resor värre.

Nu ska jag ta några alvedon och försöka sova.

Ha det bra!


Kurtan är poppis

Var lycklig ett tag när jag såg alla Wallander skulle gå på BBC one ikväll. Tydligen är Wallander så poppis att BBC flyger över brittiska skådespelare till Sverige för att spela in sin egen version.

Det är lustigt att höra engelsmän säga svenska namn och ord, men det skulle vart mycket bättre om det faktiskt var den svenska versionen.

http://images.google.com/imgres?imgurl=http://www.expressen.se/polopoly_fs/1.1183677!slot100slotWide75ArticleFull/3447786819.jpg&imgrefurl=http://www.expressen.se/noje/film/1.1183686/kenneth-branagh-spelar-kurt-wallander&usg=__ZofYVWW8XYtUF-XcraWY2EvVUDQ=&h=231&w=420&sz=12&hl=sv&start=2&um=1&tbnid=YRK1u2QkiiM7rM:&tbnh=69&tbnw=125&prev=/images%3Fq%3DKurt%2BWallander%2BBBC%26um%3D1%26hl%3Dsv%26rls%3Dcom.microsoft:*:IE-SearchBox%26rlz%3D1I7SKPB%26sa%3DN

Blev en lååång länk:)


Englands svar på Kurt - mer jummy än våran måste jag säga

Söndagspromenad

Imorse när jag vaknade var det strålande sol och en massa frost ute!!=) Så på med stövlarna och mössan för att ta bussen ner till centrum.
Där tog jag en lång promenad tillsammans med Sophie längs floden, det var hur vackert som helst idag. Förutom att jag höll på att vurpa x-antal gånger så var det verkligen jätte skönt.

Tog några bilder, batteriet i kameran var näst intill slut men jag kunde ta några i alla fall...









Det var lite bilder från idag

Föresten.... Gissa vem som har köpt alla julklappar!?


En överraskning

Tydligen så visas Wallander på BBC fyra på lördagskvällar:) Det är hur konstigt som helst att se svensk tv med englesk text!

Gårdagskvällen var kul! Blev sent men kul:)

Utgång ikväll

Snart kommer Sophie hit och vi ska göra Bristol osäkert men mammsen kan vara lugn för jag är trött och inte partysugen så jag ska ta det lugnt:)

Ha en skön fredagskväll!

Min mössa är heeeet!

Ja den är varm och på promenaden jag nyss är hemkommen från försökte en byggarbetare byta till sig den, folk kasta lystna blickar efter min mössa.


Bästa köpet på länge:)


En bild från hamnen i Bristol i söndags


Och en annan från det gamla piratfästet Bristol. Det är ganska roligt att den lokala dialekten här låter som en "pirat dialekt"

Idag har jag och Lottie bakat pepparkakor, ett steg närmare julstämning:D

Kram på er!

Mos i skallen

Min lillebror skickade den här bilden till mig..



Han undrade om jag kunde känna igen mig med kaffe koppen och läxboken, ack det gamla härliga pluggandet!

Det känns som om hjärnan förvandlats till något sorts mos efter snart ett och ett halvt år utan skola - vad mycket som har försvunnit!

Dessutom... Jag är inte liiiiite avis på er hemma som har fått två decimeter med snö! Vill ha!!!

Men det här är bättre

Det här är den skönaste jullåten:) Tror att stämningen börjar infinna sig... Jag funderar på att baka lussekatter imorgon även om jag inte kommer äta dom! Bara för att!

Det här är jul

Jag arbetar på min julstämning med hjälp av you tube, det här andas jul;)


Dålig uppdatering

Förlåt för den dåliga uppdateringen men det har inte hänt så mycket om jag ska vara ärlig förutom att tummen ändrat färg till blå/lila/gul...

Julstämningen är inte på topp här med tio grader varmt och regn men jag får arbeta på den=) Var i alla fall på julmarknad i Bath i lördags - fy f*n vad folk!! JAg kände mig helt klaustrofobik, man tog sig fram med ungefär två meter var tionde minut!!


Så här rofylt var det inte



Efter julmarknaden bar det av till Anna på lagfest. Anna är en svensk tjej i vårt lag - det är alltid skönt att ha någon svensk att prata med ibland och jag sov även över där så dagen efter julpyntade vi första advent till ära:)

En rolig kultur miss... Jag har lärt mig att pussa folk på kinden här, man pussar bara på ena sidan - i sverige pussar man inte alls. När jag skulle säga hejdå till min franska volleyboll tränare så gav vi varandra en varsin puss på ena kinden men jag som trodde att det bara skulle bli en höll på att "krocka" med Anthony i mitten när han skulle ge den andra. Vi bjöd på den för dom andra hade roligt åt det;)

En annan grej, jag fikade med min andra svenska vän Mathilda och skulle förklara vart ett shoppingcenter låg och sa helt utan att tänka Köpingcenter (Mathilda reagerade inte heller) sen när är köpingcenter ett svenskt ord?

Det är tur att jag får åka hem och träna på svenskan i några dar!

RSS 2.0