Regndag = Mysdag

Idag HÄLLDE det ner och jag blev genomvåt av att gå till Lotties skola för att hämta henne, varför finns det inga snygga regnjackor för vuxna??
När jag hade hämtat upp Lottie så hörde jag en mamma ropa bakifrån "Hanna, do you want a ride?" Tjoho det var Jan grannen så jag slapp gå hela vägen tillbaka!

Pga regnet blev det en mysdag hemma med muffinbak (blev mumsiga äppelmuffins) och låtsas lekar med allt möjligt:)

                                       
Mumsiga muffins:)




                                        
Man känner sig såååå snygg efter en hel dags barnpassande;)


Dude vad hjärndött

Jag var godissugen, så var Lou också... Vi Crusade till Asta (superstor 24h dygnet alá coop stormarknad) i hennes nya pickup och shoppade loss på klädavdelningen så jag sitter nu i nya prickiga pyjamasbyxor (bara 5£) med en chockladkaka.

Samtidigt som jag ser på den mest hjärndöda filmen i världshistorien - Dude wheres my car

ME LIKE!

Söndagsstek på en måndag

Det är ungefär det mest spännande idag.
Lou och Ian har köpt en ny bil, en mitshubishi (stavas det så?) warrior, silvrig stencool pickup:) + en ny damcykel som jag kan få låna!! Riktigt frän faktiskt!

Blev en joggingtur också, jag måste försöka förbereda mig för helgens match!

All you need is F*R*I*E*N*D*S

Har haft en superskön helg! Igår kom Sophie (en österrikisk au pair) till Bristol och vi kollade in Cabbot Cirkus vilket var enormt som jag redan sagt! Det är så himla coola kläder och affärer där inne att jag vet inte vart jag ska ta vägen!=)
Sophie är också en helt underbart go och rolig tjej! Är glad att jag har funnit henne, känns skönt att ha någon att prata med.

Vi hade en kul kväll ute i Bristol som resulterade i att jag från och med nu hatar taxi chaufförer.

Idag har jag inte gjort så jätte mycket, kände mig lite nere - ibland känns det ensamt men så slog jag på tv'n och det var två avsnitt med friends = allt känns bättre!

Hoppas ni har haft en bra helg!

Och Dykar'n... Varmt underbart vatten - ooo ja. Men en bra sak är ju att allt annan dykning kommer bli så mycket enklare och roligare:) Men jag hoppas det är som du säger!

Försökskanin

Jag vill ha mitt dykcert och jag inser att jag måste träna för att känna mig bekväm i vattnet men att jag hade avslutat mina poollektioner var en sån befrielse! Så kommer frågan.. Vill du träna ikväll Hanna?
Ehmm.. Jag kanske ska försöka läsa teori ikväll...

Tre timmar senare, När du tränar ikväll kommer du vara försöks elev till två personer som tränar för att bli instruktör.
Jaha...

Så det blir min fredagskväll... Om det är ngn som har dykcert där ute kan ni svara mig - hur lång tid tar det innan man känner sig bekväm med att flyta runt där i vattnet?

                                                                            
Det är inte så rofyllt som det ser ut!

Där steg withe trash området i graderna

Idag var jag på Lotties skola för att se någon sorts pard, vet inte riktigt vad det var - lite hafsigt med barn som bara gick men helt plötsligt stiger ljudvolymen när dom större barnen kommer marscherande...

Med den Svenska flaggan! Dom hade på sig svenska fotbollströjor och hade gjort en massa svenska flaggor=) Tydligen har dom ett utbyte med svenska skolor för dom ska lära sig av det svenska systemet - som enligt en av lärarna skulle vara det bästa i världen.
Det värmde lite i hjärtat.

                                    

Dagens plan

Idag är det ganska slappt, har typ ledigt till ungefär tre och sen har jag Lottie till ungefär sju så det är ganska så skönt=) Funderar på att gå ut och gå nu på morgonen och sen ta en dusch, hade gärna sovit längre men med Lottie uppe klockan halv åtta så går det inte:/

Gårdagskvällen var trevlig, faktiskt bättre än vad jag hade förväntat mig - jag var bara där i typ två och en halv timme och satt och sörpla på ett par drinkar för jag hade inte lust att ta taxi hem och sista bussen går halv tolv men det var ganska lagom.

Ibland blir man påmind om att det här inte är Sverige och en storstad, som t.ex när folk uppmanar en att ta det försiktigt och att sms:a direkt när man är hemma bara för att man ska ta bussen. Men det känns skönt att folk bryr sig för det är ganska många äckliga männiksor där ute. Det gäller bara att ignorera och gå fort, fast i dom allra flesta fall känner jag mig säker.

Helgens planer är att en österrikisk au pair kommer hit och jag ska visa henne runt lite i stan och sedan ska vi gå ut på kvällen, det blir nog kul!=)

Ha en bra dag!

Det är stoooort!

Idag öppnade Cabot Circus i Bristol, ett shoppingcenter som tog tio år och 500 MILJONER £ att bygga!! Det är helt massivt med 120 affärer, gissa om jag är sjunde himlen?

Dock har jag inte vart där, det lär ju krylla av besökare nu men om några dagar åker jag nog dit.



Ikväll ska jag ner till stan en sväng för att ta några drinkar med Nali, hon åker till universitetet i Plymouth till helgen.

By the way... Jag känner mig inte alls stel efter tre timmar träning igår!:D Tjoho!

Ett efterlängtad paket

Jag har grämt mig lite för att spela tre timmars volleyboll ikväll utan knäskydd men idag damp det här ner i brevlådan


Nu kan jag pusta ut....

Känner ni igen er?

Läste en krönika i aftonbladet om att vi kvinnor föredrar att ha manliga chefer, jag hatar att erkänna det men jag känner igen mig.
I Norge hade jag mest bara kvinliga chefer och jag har aldrig vart med om så mycket snack bakom ryggen och mördande blickar, min chef var som utsänd av djävulen - jag lovar hon hade onda ögon!

Att jobba i Island med en man som chef var som en befrielse, jag sket i sex skämten (jag är ganska bra att ge igen också) för allt var bara så himla enkelt...

Nu som Au pair har jag både en kvinna och man som "chefer" och det funkar hur bra sm helst, mycket tror jag beror på att Lou är en väldigt rakt på sak kvinna.

Det är ju egentligen ganska tragiskt att jag har den uppfattningen, kanske jag bara haft otur? Överlag tror jag att vi kvinnor är ganska dåliga på att stötta varandra - vi ser varandra mest som ett hot. Om man har en manlig chef vet man vilka kort man kan spela.
Kanske jag blir en chef en dag, jag kommer förmodligen bli hatad eftersom jag har en tendens att vara en "ice queen"  - ett smeknamn jag fått här men jag vet i alla fall vikten av att vara rättvis och i slutändan är det nog det tyngsta kortet..

http://www.aftonbladet.se/wendela/jobbet/article3382187.ab

Tråååkigt!

Sitta en hel kväll framför datorn och tv'n är tråkigt, tisdagar är tråkdagar.....
Längtar till volleybollen imorgon (så lät det inte förra veckan)

Men nu ska jag försöka sova, blir en lång dag imorgon=)

Jag kommer hem!

Nu har jag köpt flygbiljett hem, den 23:e december på kvällen kommer jag hem och stannar tills den 2:a Januari så någon får offra julpyntandet för att hämta mig på Gardermoen;)

                                    
Det ska bli så kul att komma hem och se alla!!!=)

Back to Buissnes!

Nu är allt tillbaka till vardagen... Sitter här med ett my little pony klistermärke på handen, planerar att åka till ett badhus för att plaska i barnpolen och funderar över vad jag ska laga till lunch - det är som att vara en förälder (alternativt väldigt ansvarsfull storasyster) 8 timmar om dagen.
Men det är kul att se att Lottie har saknat mig och hon håller hela tiden på att ta på mitt hår och säger att hon gillar min frisyr;)


Strålande solsken idag med!!!=)

Nu ska jag "jobba", ha en bra dag!

Sånt här skapar ett sug av Värmland

Har precis öppnat mailen där det var ett nytt mail från pappa med bilder hemifrån. Det är så ofantligt vackert att det skapar ett sug i magen efter frisk luft och skogspromenader!

Sverige är vackert!







Bilderna är tagna av pappas fru Margaretha Runvik, hoppas det gick bra att jag la ut dom här!

Det är himla kul att få bilder som dom här bara för att få en aning om hur det är hemma.

Nu ska jag sova, Godnatt=)

Klippt mig

Åkte till Bath idag för att klippa mig, var skönt att få lite fräschare hår.



Martin är förhoppningsvis i ett plan nu;) Men medans han var här så shoppade vi (en massa), kollade in Bath, dök, va ut på kvällen och tog en sväng till Bristol zoo, det var trevligt!
Dessutom har vi haft toppenväder!!! Verkligen varmt, runt tjugo grader och strålande sol!=)

Här är lite bilder av Bath









Ikväll kommer Ian, Lou och Lottie tillbaka - hat varit skönt att vara ledig men det ska bli kul att höra hur brölloppet var=)

Hoppas ni har haft en bra helg!

Lite ändrade planer

Martin har varit här i helgen vilket var jätte kul:) Det har varit skönt att ha någon som känner mig här och att jag kan prata svenska (prata skit om alla)=)

Fast.... Jag måste bara berätta något tråkigt (och klantigt) som Martin gjorde, man måste ha i beräkning att det är en tidsskillnad i det här landet + att det kan vara smart att faktiskt kolla biljetten för att se exakt tid när man flyger.
Men inte Martin!

Han räknade ut att eftersom han landar kl 22:00 i Norge så lyfter han klockan åtta härifrån därför kom han en timme sent till flygplatsen, planet höll på att borda!
Dessutom lyckades han finna en person utan någon som helst koll som sa att nästa plan går på Tisdag till Oslo fast jag såg på internet att det lyfte ett SAS plan kl 20:55 på Bristol airports hemsida, dock satt Martin i bussen igen halvvägs in till Bristol när jag fick tag på honom för att säga det....

Nu är han förhoppningsvis på Heathrow och väntar på ett plan där till Oslo, det blev dyrt! Fast han får se det på den ljusa sidan (som jag sa till honom igår) han får se Bristol, London OCH Köpenhamn!;)

Har klippt mig men jag lägger upp bilder sen!

Bloggen den största skräcken

Lou har ganska svårt för min blogg, hon ser framför sig hur jag sitter och printar ner allt om vad som händer i huset och allt jag stör mig på;-) Dock är hon ganska skämtsam om det, hon säger att blomsterarangemangskursen hon ska ta på måndagar bara är en täckmantel för svenska lektioner så hon kan läsa min blogg...
En annan av hennes teorier är att Martin är utsänd på ett uppdrag från vänner och familj i Sverige för att få hem mig, min "familj" är inte som alla andra!

Var inte meningen att publicera det förra inlägget tre gånger, är för oteckninsk för att kunna radera

Like the baby in your belly?

Denna fråga fick jag av en viss Isa´bell idag... Kanske dags att börja med en diet?

Like the baby in your belly?

Denna fråga fick jag av en viss Isa´bell idag... Kanske dags att börja med en diet?

Like the baby in your belly?

Denna fråga fick jag av en viss Isa´bell idag... Kanske dags att börja med en diet?

I'm on fire!!

Wohooo! Volleybollen gick som ett smäck, allt bara satt och dessutom var tränaren för det bättre laget där och satt i ett hörn och iaktog.
Mot slutet av träningen kom han fram till mig och sa "riktigt bra spelat idag Hanna, har du lust att börja träna med south west laget också?" "Ofcourse!"
Nu ska jag alltså ha två träningar på raken på onsdag, gissa om jag kommer va död på torsdag!  Men jag kommer fortfarande spela med mitt vanliga lag, jag får bara en chans att träna med det andra laget och kanske om det går bra få spela med dom:)

Ballet och muffinbak

Idag var det muffinsbak på schemat, blev väldigt färgglada saker=) Sen bar det av till balleten vilket var mindre kul....
Lottie vägrade gå ut och dansa om inte jag gick ut och dansade, så det hela slutade med en ballet lektion för mig:/ Gosh va pinsamt att stå där och flaxa graciöst med armarna! Fast det kunde inte ha varit helt hopplöst eftersom läraren tipsade om en "ballet för skoj skull" klass för vuxna. Men näe, det är inget för mig..

Knäskydden har inte kommit:/ Har verkligen en klump i magen för den där jäkla volleybollen, jag vet vilken smärta som kommer att vara där imorgon! Vill inte!! Men samtidigt måste jag ju träna för att den så småningom ska gå bort - laget känns sådär lagom roligt också... Är inte så mycket humor i det hela.
Nej gud vad possitiv jag är! Jag ska göra det bästa av det hela! Hål bara tummarna för mig den femte oktober då första matchen är.


färgglada muffins

Blå naglar?

Kände för färg, en udda färg så jag köpte blått nagelack - hiss eller diss? Kan inte riktigt bestämma mig. dessutom så köpte jag läppstift, vad har hänt med mig?? Ni får se hur jag ser ut när jag jag kommer till jul;)

Idag var det i alla fall spännande, imorgon var det meningen att det skulle komma hembesök från Lotties skola för att lära känna henne lite. Idag klockan tio på morgonen knackade det på dörren och två lärarinnor står på tröskeln - fasen! Lottie såg ut som hej kom och hjälp mig efter att just ha ätit en kletig smörgås och det var inte städat dessutom var jag helt osminkad, morgontrött och allmänt inte presentabel.
Jag fick ta mötet med lärarna själv:/ Vojne jag som aldrig sagt mrs till en levande själ. Men det gick bra, dom var trevliga.

Sen tog vi bussen bort från vår withe trash park till en park med mer klass, gud va trevligt det var och vi gick in på ett café där vi ade en fika - en trvlig dag:)

Imorgon är det volleyboll - jag har faktiskt en klump i magen, det kändes verkligen som om jag skulle dö av utmattning sist.


På tal om något helt annat, kan ni inte skicka några bilder till mig som visar hur långt hösten kommit hemma?

Ha det bra!

Bath

Har varit i Bath tillsammans med en österrikisk och Tysk au pair, det var faktiskt himla kul att träffa någon som inte hade anknytning till familjen och spendera dagen med dom:)
Bath är en helt underbart vacker stad med varma källor (det är som mamma sa, dom förföljer mig) vackra byggnader och mycket fin natur.
En lyx stad kan man kalla det då invånarna är snuskigt rika och affärerna dyra men man kan spendera en hel del tid bara av att titta på saker och ting.

Samtidigt som vi var där så hade Bath's rugbylag en viktig hemmamatch, stämmningen var på topp, det lät riktigt häftigt faktiskt! Så vi bestämde oss att vi måste se en rugbymatch eller fotbollsmatch någon gång bara för att få uppleva känslan:)


Bild av floden i Bath


Romerskt bad


Längs floden



Nu sitter jag hemma och känner mig jättetråkig eftersom jag tackat nej till en utekväll men jag orkar bara inte. Har varit krasslig hela veckan (säger inget mer för att inte oroa föräldrar som kan komma med olika diagnoser;)) så jag ska vila upp mig!

Ha en skön lördagskväll

Kontraster

Jag sitter och läser gamla blogginlägg från min tid på Island

http://hannawickberg.blogg.se/2008/april/

Vilket liv jag levde.... Jo jag är nog smått galen eller bara väldigt envis

Playdate med en touch av dykning

Idag som alla andra fredagar var det playdate dag med alla andra mammor och ungar, det är alltid ett stort kaos av tårar och upphetsade ungar. Men mammorna är störtsköna så det är kul att prata med dom, jag ska vara barnvakt åt en av barnen på torsdag men det är inga problem eftersom jag är ensam ändå med Lottie och då slipper jag vara hennes underhållning.

Senare nu på kvällen åkte jag och Lou iväg för att ha en dykträning, fick ha henne som instruktör istället för min armé/brandmans snubbe - gud vad mycket bättre det gick!
Det första hon gjorde var att låta mig snorkla så jag faktiskt lärde mig använda grodfötterna rätt, jag har haft stora problem med det eftersom jag aldrig använt det förut. När jag kunde simma ordentligt gick allt så mycket lättare så det kändes för första gången avslappnat i vattnet.

Imorgon på morgonen ska jag ta bussen till Bath och möta upp med en Tysk och en Österrikisk au pair, dom första au pairerna jag kommer möta sen jag flyttade hit. Det ska bli kul!

Hoppas ni har det bra därhemma:)

Vad gjorde du för sju år sedan?

Kan ni förstå att det är sju år sedan attacken mot world trade centre? Tiden går fort och det är skrämmande att se tillbaka hur en dag har kunnat påverka världen som den har gjort.
Har klyftan mellan Muslim och västvärlden någonsin varit större? Har vi tidigare varit så bevakade vi är idag och två krig senare - hur mycket säkrare är vi?

För sju år sedan var jag 13 år och hade precis kommit hem från skolan för att se mamma och min storebror sitta framför tv'n chockade, det var hemskt det fattade jag men för mig var det inte värre än att tusentals människor dör av svält varje dag. Jag fattade verkligen inte det uppbåd det blev och en del av mig kan faktiskt fortfarande inte förstå det, fortfarande dör tusentals människor av svält varje dag - vart är kriget mot svälten, mot HIV, mot malaria m.m.

Ibland måste man tänka till

Två brev damp ner i brevlådan

Idag fick jag två brev på posten:) Ett från mormor och ett från mammsen det gjorde dagen lite lättare. Har haft huvudvärk och vart trött mest hela tiden.

Fick en begäran av mamma att skriva vad folk äter här i England, kan ju säga att det inte är jordens nyttigaste mat, du hade rätt mamma, friterat i alla former.
Fish n' chips är ju en klassiker, Indisk hämtmat är väldigt vanligt, söndagsstek, pajer i alla former och faktiskt en hel del bakad potatis m.m.
 
Behöver jag nämna att jag lagt på mig några kilo?


Fish and chips är tyvärr alltför gott!

Fortfarande krasslig

Känner mig fortfarande inte 100% bra men vi får se efter träningen om det bara är att jag är trött eller om det är något som bryter ut - spännande!;)

Idag ska Lottie på sin första ballet träning med Noha, ska bli kul att se Noha hoppa omkring i trikåer!:D Har aldrig sett en kille som är så intresserad av "tjejiga" saker, han är störtskön!:)


Lottie om fyra år?:)

Sjuk

Känner mig sjuk, är helt yr, varm och trött - känns som om jag har feber...

Och imorgon är det volleybollträning som jag bara måste gå på, yeiy! Dessutom kanske det blir utgång efter träningen, tror ni jag kommer må bra efter?

Borde gå till sängs och sova...

Hej hopp!

Nu är jag tillbaka från ett regnigt och blåsigt Wales, UNDERBART!
Veckan var lite av en utmaning, jag sov i ett tält samtidigt som det var så hemskt väder att det till och med var översvämningar i området men det var bara att hålla humöret uppe och säga varje morgon att nejdå jag sov som en prinsessa där inne.

Men trots vädret så var det faktiskt ganska kul att sitta framför en lägereld varje kväll och leva naturlivet igen:)

Några kul grejer vi gjorde var att rida på en strand, jag köpte en billig bodyboard, slängde på mig våtdräkten och "surfade" en dag och vi njöt av den vackra naturen:)
Men vi stod bara ut till fredagen då vi åkte och sov hos en familj dom kände i Wales i ett av dom finaste husen jag sett! Jag sov verkligen som en prinsessa då och sen drog vi hem på lördag förmiddag i det tunga regnet.
Det tog oss fem (normalt tre) timmar att ta oss hem bl.a pga av en olycka på M4, jag och Lou började bli smått desperata och sjöng tillslut oss hesa på ABBA låtar.
Det var helt underbart att komma hem!

Jag är fortfarande helt slut efter den veckan så jag orkar inte riktigt blogga ordentligt:) Det hände mkt kul trots vädret och det känns som om allt bara börjar rulla på nu...

Slutet på September kommer Martin och hälsar på och i mitten av oktober får jag besök igen av Alex, Björn, Jonna och Johanna - Lääängtar!!!!:D

det varkar inte funka med bilduppladdningen nu så bilder från Wales kommer senare:)




RSS 2.0