EU val

För er som inte bestämt er för vem ni ska rösta på, läs det här :)

Hej!
Den 7:e juni är det val till Europaparlamentet. Du har fått det här mejlet av en kompis som kommer att rösta på mig. Jag behöver en hel del stöd, och ganska många personkryss för att komma in i parlamentet. Därför har jag bett vår gemensamma kompis att skicka detta mejl vidare. Jag vill nämligen passa på att berätta lite om vad jag vill jobba med i EU.

Jag kandiderar för Centerpartiet och står på plats 4 på listan. Jag är övertygad om att EU behövs för att lösa de frågor som är för stora för oss att besluta om i Sverige. Det kan till exempel handla om att minska utsläppen av koldioxid, att främja fred i världen, att ge kvinnor och män samma rättigheter eller att se till att din utbildning värderas lika i hela Europa.

Jag tror på Europas möjligheter och kraft att förändra världen. Det betyder inte att jag tycker att EU är perfekt. EU ska inte pyssla med allt, men bli bäst på det man väljer att göra. EU:s osolidariska handelspolitik behöver förändas och murar mot omvärlden behöver rivas.


Europa behöver vara öppet, och som Europaparlamentariker vill jag jobba för att:
• Arbetskraftsinvandringen till Europa på sikt ska släppas fri
• EU ska ta ett gemensamt och solidariskt ansvar för asyl- och flyktingpolitiken
• Ipred-direktivet ska slängs i papperskorgen, EU bör inrätta en Europeisk integritetsombudsman.


Europa behöver vara grönt, och som Europaparlamentariker vill jag jobba för att:
• EU:s handel med utsläppsrätter ska omfatta alla företag och på sikt bli ett globalt system. Det ska kosta pengar att skita ner.
• EU ska ge mer pengar till klimatbistånd. Det hjälper fattiga länder att ställa om till hållbarhet. Biståndet ska också inriktas på entreprenörskap och hjälp till självhjälp.
• Eu bör inrätta en europeisk miljödomstol som har rätt att döma både länder och företag


EU behöver vara jämställt, och som Europaparlamentariker vill jag jobba för att:
• Abort ska bli en rättighet i Europa
• Kvinnors representation i EU:s beslutande församlingar ska öka
• Fler kvinnor i EU ska ha ett jobb att gå till. Att bara 60 procent av kvinnorna i EU finns på arbetsmarknaden duger inte. Ambitionen behöver höjas.

Jag hoppas att du går och röstar den 7:e juni, dina åsikter och din röst gör skillnad i EU. Vill du veta mer om vad jag tycker, gå in på www.mariewickberg.se, eller skicka ett mejl direkt till mig på marie.wickberg@centerparti
et.se

Trevlig sommar!
/marie


Marie Wickberg

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0