Känner mig nästan handlingsförlamad

Nu sitter jag här i huset och är som i ett vacum, jag har fattat att imorgon åker jag härifrån men jag har nog inte riktigt insett det än.

Har nästan packat klart och jag funderar på att som en sista grej gå upp på berget, jag måste ju göra det känns det som!


Nu är det sorgligt

Jag sa hej då till min chef idag...

Jag vet att jag har sagt att jag har varit irriterad på honom många gånger pga störd nattsömn osv men han har varit väldigt rolig och en väldigt bra chef.

Idag ska han åka till Tyskland och han kom in i stallet och skulle säga hejdå och gav mig en kram och puss på kinden och sa..

"det har varit så kul att lära känna dig, jag kommer sakna dig och vi måste hålla kontakt"

Det var så jag fick tårar i ögonen, det är på riktigt nu - Jag vill inte åka!!!!

Jag har tur

det var varit en väldigt kraftig jordbävning här på Island idag, mellan 6,3-6,7 på richterskalan. Som tur var var det i söder, eller i alla fall tur för mig.

Här i Laugaból är det lugnt och tryggt:)

Bantningshysteri!

Det är total bantningshysteri i huset och jag vet inte riktigt hur det började men helt plötsligt ska alla gå ner i vikt!
Det är faktiskt lite jobbigt för jag lagar inte så mycket mat (brukar inte bli bra resultat) så dom andra brukar fixa det men jag vill ha mer än ångkokta grönsaker!!!

Jag behöver inte gå ner i vikt pluss att jag har hög förbränning så jag går omkring och är smågrinig på grund av hunger mest hela tiden.

Jag vet... Jag kan fixa mat själv men kan nämnas att jag är lat också;)

Läängtar till mamma kommer på torsdag med rabarberpaj:P

Jag gjorde det!!!=)

Igår kväll efter min fågelterapi promenad gick jag till stallet till mitt "everest" Blessi och sa - imorgon ska jag rida ut på dig och om du sköter dig så ska vi göra det många gånger annars blir det nog ridhuset hela livet ska du veta!

Idag började jag i ridhuset för att känna hur hästen känns, han var avslappnad och vi gick ut.

Och hör och häpna! Han var avslappand hela ridturen!!!! Vi galopperade både bort och hem totalt avslappnat och kontrollerat, jag var så lycklig att jag hade ett leende över hela ansiktet! Han är en ny häst! Jag har faktiskt lyckats, det här är en perfekt avslutning på min Islands vistelse.

Mary kom in i stallet när jag sadlade av och hurrade=) Hon hade stått inne i huset hela tiden med en kikare för att vara bered om jag skulle ramla av, hon hade varit ganska nervös när jag gav mig iväg;)

En bra början på dagen!

Det finns en anledning till att vi är så glada;)

Ikväll har jag och Mary haft kul när killarna var ute och gick, dom undrade varför vi var så glada när dom kom tillbaka.
 Var inte så poppis att vodka flaskan nästan var tom.. oops;P

Om ni vill se koreagrofin till Robbie Williams "Angel" kan vi visa upp den på begäran

Over and out:)

Jag har kommit långt med min fågelfobi!

Jag skulle ut och gå ikväll och hade två val - antingen ta den tråkiga vägen till floden och tillbaka eller gå den mycket vackrare vägen nere vid fjorden och se sälarna ligga och slappa på stenar.

Det finns en anledning till att jag börjat tveka att ta fjord vägen - anledningen heter silvertärnor, otroligt agressiva silvertärnor som förföljer mig hela vägen.

Idag bestämde jag mig att dom inte skulle hindra mig!

Med luvan på (måste ju ha skydd) stirrande i backen hela tiden (för att slippa se dom) och mp3 på högsta volym (för att inte höra dom) tog jag mod till mig!

Kan säga att hjärtat bultade ganska rejält och jag tror nog att dom var extra många idag.

Jag vet inte om jag njöt av promenaden men jag gjorde det!!!=)

säg att jag var duktig!

Så hur känns det nu då...

Jag ska åka hem om exakt en vecka. Om exakt en vecka är jag hemma i Ämtervik - det känns overkligt!
Idag så känns det så skönt! jag måste verkligen ha varit en "pain in the ass" idag för jag har haft ont i huvet, vädret är skit, jag är tvungen att rida hästar jag inte gillar den här veckan och känslorna för att åka hem är i konstant berg och dalbana.

Ena dagen är det toppen att det inte är långt kvar, andra dagen vill jag bara klänga mig fast i Island och mitt liv här, jag menar jag har knappt någon aning om hur det kommer bli hemma, hur det kommer kännas att se alla igen - DET ÄR LÄSKIGT SKA NI VETA!

Lova mig att ni inte har förändrats allt för mycket!;)

Schlager fiasko

Igår satt vi i TV soffan och hade en trevlig euorvision kväll och var helt säkra på att det skulle gå bra för Island och Sverige..

Vad lärde man sig?! Sverige är extremt opopulärt bland dom nordiska länderna! Ursäkta men kan man sin historia så borde inte Island gilla Danmark... hm!
Jag sa det till min lika schlagertokiga chef som höll med mig;)

Nej, självklart kan ni inte rösta på Sverige men tycker ni inte att Island var ganska bra faktiskt?

Sverige borde bojkotta Eurovision song contest!
Min chef håller med mig, vi ska göra som luxemburg

Jag har hittat mitt drömjobb, Jag vill bli en COWGIRL!

Idag har jag haft den roligaste dagen på länge!

Det började sorgligt för att jag visste att Thökk skulle åka, det var riktigt svårt och jag grät när jag red henne, riktig softis har jag blitt.
Jag var helt säker på att det var den sista ridturen vi tog men där hade jag fel!...

Arní sa efter lunch att vi skulle sadla en varsin häst och samla in alla hästar som var ute (runt 50) in till stallet för alla skulle avmaskas och några ska till Reykjavik för betäckning.
Jag tänkte herregud, varför kan vi inte göra det till fots för hästarna betar bokstavligen på en bergssluttning som på många ställen är så brant att jag själv inte vill gå ner och nu skulle vi leka cowgirls där. Och tänk er själva att rida i en flock med 50 halvvilda hästar, ka bli sparkar m.m.

Men men.. Jag sadlade Thökk igen (hon är den enda jag litade på hade psyket) och jag och Mary red iväg.

När vi kom dit var vi tvugna att leta reda på Tinna, ett sto som precis har fölat och hon höll sig ganska lång från dom andra och var inte alls villig att gå med oss. Vi var tvugna att gå ner för en rejäl brant, gissa om jag var rädd och höll min häst så att hon inte skulle gå för fort! sen var det upp för branten igen - det var nästan 90 graders vinkel och jag blundade, släppte tyglarna, höll i manen och tänkte bara "lite på din häst hanna" och hon klarade det galant!
Thökk hade kul! Hon gillade det verkligen gick omkring och frustade och töltade hela tiden.

Det blev upp och ner för den där branten ganska många gånger och jag hade verkligen fått mersmak för det så det blev både tölt och galopp ner för att inte Tinna skulle smita, bara jag började lita på Thökk gick allt som smort och både hon och jag hade skitkul!

Sen skulle vi ta in dom andra femtio hästarna och det var verkligen häftigt att valla en sån stor flock! Vi sprang upp och ner och tvära svängar med en arm och vevade med den andra samtidigt som vi hojtade och skrek så att hästarna rörde sig!

När nån tog en avstickare var det bara att galoppera efter, efter vi var klara rann svetten av min stackars häst men hon fick en massa godis och såg ganska nöjd ut efteråt:)

Det är nog verkligen det roligaste jag gjort på hästryggen, någonsin:)

Jag sa till Arní att det där var verkligen ett skitkul jobb och han bara skrattade för Mary var helt blek och sa att hon var livrädd mest hela tiden;)

Jag vill bli en Cowgirl!

Sorgligt farväl

Imorgon åker min favorit häst, Thökk, till thingary hon och några andra hästar ska vara ridskolehästar i sommar. Det känns faktiskt väldigt sorgligt, man får inte bli för fäst!

image41


Nu är vi tre schlagernördar mot en "anti"

Var så kul när jag och Mary hade satt oss i soffan, slappnat av och skulle se semifinalen i eurovision song contest när dörren plötsligt flyger upp och cehefen med sin son slänger sig i soffan för att se Islands bidrag som startade först. Nyss hitkomna från Reykjavik, verkligen helt inne i det och min chef sa helt allvarligt till mig, i år vinner vi Hanna!

Kanske ni gör sa jag men vad har ni i trailern ni har med er?

Bara en häst men han kan vänta där! Eurovision är mycket viktigare!

Föresten så har dom rätt Arní och Einar - charlotte perelli ser ut som en transa.

En liten hum om hur långt "sommarn" kommit

Har precis tagit en promenad i regnrusket och tagit lite bilder;
Här kanske ni kan få en hum om hur mycket längre sommaren kommit hemma än här...

image48
Här har tulpanerna inte ens börjat blomma

image49
Vistt det är lite grönt, på vissa platset. På bergen är det fortfarande snö

image50
Är inte det här smörblomma? Blev ganska förvånad när jag såg den!


By the way! Har börjat packa, eller planera i alla fall, det måste vara rekord! Annars är det dagen före.
Gav en del kläder till Mary som jag inte vill dra till Sverige och som hon kan ha nytta av - det var populärt men ändå inte. Fick inte ge henne mer för det påminde henne bara om att jag ska åka och då kan hon börja gråta.. Ush, varför ska man behöva gilla människor, det kommer bara bli jobbigt!

Familjelycka, det blev ett stoföl

Till Arnís stora glädje födde Tinna ett sto för första gången, ett grått föl som såg världen klockan 11 igårkväll.
Hon är verkligen en super mamma den hästen, visste precis vad hon skulle göra och ställde sig till och med så att fölets nos kom rakt till spenarna! Haha! Men när det är det 17:e fölet kan man sin sak!

Här är lite bilder

image45
Tinna med sitt föl

image46
Det är svårt att stå upp när benen spretar åt alla håll!=)

image47
Ooooo! Jag klarade det!

Idag jobbade jag helt själv

Igår satt vi i våran jacuzi (hmm.. vet inte hur det stavas) och drack öl. Tiden bara rann iväg och eftersom det inte blir mörkt utan är dagsljus dygnet runt nu. Några fick i sig nån öl för mycket och när det var morgon var jag helt ensam i köket dom andra var typ medvetslösa så det blev att jag fick göra hela stallet själv:/ Var sådär lagom glad.

Men en glad nyhet är att det gamla stoet ska föla snart:) Såg att det droppade mjölk från henne imorse, ska bli kul att se ett nyfött föl!=)

Militära hemligheter

Igår var det utgång i Isafjordur, eller utgång - vi satt i en bar och tog några öl men det var trevligt:)
När Mary och Heiko var ute och rökte var det några män som pratade på engelska (stupfulla) och en av dom skulle berätta en militär hemlighet för den andra - så hemlig att han kan åka i fängelse bara för att han vet det! Mina öron var superlånga vid det tillfället.

Vet ni vad hemligheten var?!

Hur man utlöser en handgranat! Wow!

Det värsta var att han troligtvis var svensk för när jag hade Svenska språklektion med Mary tittade han väldigt intresserat på oss.

Synden straffar sig själv

Igår försov jag mig - rejält.
klockan kvart i nio blev jag väckt av en hurtig tyska som frågade när jag skulle komma upp egentligen och sa att hon hade matat hästarna åt mig.

Ok, då tar jag hennes morgonmatning denna morgon istället.


När jag går ut i stallet, sömning med nytvättade mjukisbyxor så ser jag att en nos och två klövar sticker ut ur en fårrumpa - fasen!
Sa till fåret att om hon inte krystar ut den där efter att jag har gjort klart morgonmatningen måste jag hjälpa henne för lammet hade redan börjat andas.
Och självklart ville hon inte pressa ut det själv utan jag fick gå in (med nytvättade byxor) och dra ut lammet, bykorna var inte så fräscha efter.

när hon hade slickat klart det var jag tvungen att ta ut det ur boxen för dom står på ett järngaller och lammens ben är för smala så dom åker imellan men mammsen ville inte det utan var helt totalt vansinnig och sttångade mig tills jag kom ut ur boxen.
Jag ick hämta en skyffel och det lät klong, klong hela tiden när jag avvärjde henne medan jag greppade tag i lammet - Härlig start på morgonen va!? Innan frukost och allt.
ska aldrig mer försova mig
Men Mary var nöjd.

Ikväll kanske det blir utgång i Isafjordu, eller det blir dte för jag har lovat - är egentligen ganska trött men jag åker ju snart hem så jag får väll passa på!

Ha en bra lördagskväll!

att kratta en ridbana får en att tänka

I tre dagar har och Mary krattat en 300 meter lång ridbana och plockat bort sten - jobbigt!
Men monotont och tråkigt arbete gör att tankarna far iväg, kanske inte så djupt men jag har kommit fram till att jag ska sluta (eller dra ner) med socker. Dricker alldeles för mycket coca cola, äter mest nutella och marmelad till pålägg och nu har vi chocklad i kylskåpet också... Vojne vojne, det är inte bra att bo med två tyskar!

Önska mig lycka till!=)

Har du tänkt att döda nån med dom där eller?

Jag satt med ett linne på mig nu i soffan, har alltid t-shirt annars och det väckte reaktioner! Varför? Jo, jag har fått super biffiga armar av att jobba på gården, om jag gillar det - näe inte speciellt mycket:(

Mary undrade om jag tränar för att döda, ni kan vara lugna dom är inte SÅ biffiga men jag kanske ska försöka tona ner dom när jag kommer hem.

Som en tomat i fejan

Idag har jag stängslat igen med Heiko men nu är vi färdiga! Såå skönt!

Även om det inte var så soligt idag så är jag röd som en tomat i ansiktet nu! Inte vakert. Men jag har inte bonnbränna som Heiko i alla fall:)

Bara 20 dagar kvar till hemfärd - Längtar!

Silver!=)

Jag kom tvåa!

Att det bara var fem tävlande i min grupp behöver vi inte nämna.

Uppvärmningen gick åt skogen - verkligen HEMSK! Trodde att jag skulle dö men tog tag i mig själv innan jag gick in på banan och det hjälpte:)

Första tävlingen på Islandshäst på Island och första tävlingen nogånsin det gick någorlunda bra - bra tajming:)

image41
Uppvärmning

image42
Långsam tölt

image43
Hjälmen på sne under prisutdelningen

image44
vann en sån här

Bibliskt missförstånd

Idag har vi haft ett tungt jobb att göra - stängsla ett stort fält med enbart stora trä stolpar, dom som har gjort det vet att det är jobbigt!!

Efter att ha lagt ut stolpar som jag bärt så långt att jag inte kände armarna längre la jag mig i gräset och sa dramatiskt att Nu dör jag!

Heiko frågar - Har du kommit til porten Hanna?

- Ehh.. Nej jag är inte kristen så jag kommer nog till det varmare stället

-öh... Va?! Haha! Ja du kommer nog till det varmare stället men jag menade faktiskten porten i hagen vi fixar.

-Aha!

Jag måste nog verkligen få semester nu!

Är så trött och grinig att jag blir sur på mig själv!

Är sliten i hela kroppen, humöret är nere, vädret är grått, är lite allmän dålig stämmning och jag glider med i det. Kan inte dom 24 dagar som är kvar gå fort? Jag vill se Sverige nu och kunna slappna av lite, se alla jag saknar och bara vara...

men i slutändan kanske jag saknar island?

Första kastrerade räven på Island?

Seppi har förlorat sin mandom, Arní tog honom till veterinären i Isafjórdur för att få honom kastrerad. Nu har han ett halsband runt halsen och Arní har planer på att få honom att bli som en hund - Lycka till;)

Seppi är ute och går med oss, inte vice versa som det borde vara.

Annars händer det inte så mycket, ser på desperate house wife och slappar - gött:)

Blir frustrerad

Snart ska jag hem till Sverige - jag är skriven i Island men vill ju självklart bli avregistrerad eller vad man ska säga. Har skrivit organisationen jag åkte med TRE gånger de senaste två månaderna men inget svar. Om dom dom inte svarar imorgon så ringer jag, blir trött på dom!

image40
Kvällens solnedgång, blir aldrig trött på det

Jodå, nu har jag bestämt mig

Nu har jag bestämt mig att jag ska vara med i tölt tävlingen på Lördag, jag red idag och det var smärta i vänster ben men det var härligt att vara på hästryggen och hästen var så lycklig att det spratt i hela kroppen på henne:)

Men nu är det jag som måste justeras, jag lägger automatiskt vikten på höger sida för att avlasta min vänstra sida och då drar sig hästen till vänster. Får försöka stå ut;)

sen ska jag försöka att inte ta det allvarligt över huvudtaget, jag hatar att tävla pga mina nerver men nu ska jag ha kul!

By the way... Idag var det 25 grader i solväggen klockan nio på morgonen - har varit toppen väder!=)

Hoppas ni har haft en bra dag också!

Varför öl är dåligt och Ämtervik bra

Öl borde vara en dryck som skulle bli bannlyst här i Laugaból, igår var det aaaaalldeles för mycket och jag känner mig inte direkt fit for fight. Men jag ska inte klaga för det var helt självförvållat!
Men det var kul!:)
Det kommer bli jobbigt att lämna det här gänget, vi är lite lagom dysfunktionella men tillsammans funkar vi;)

image39


Har fått ganska många påhopp från Linnéas blogg om att jag inte gillar Västra Ämtervik, att jag sviker byn osv osv, därför ska jag skriva varför jag antagligen kommer att bosätta mig i hålan, få barn och dö där (säkert till mammas förtjusning att ha barn barn nära).

  • Vilka har haft turen att få vakna upp till sjö utsikt från TVÅ hus under hela sin uppväxt, har man väl vant sig vid Aplungen är den svår att skiljas från.
  • Jag är ju (som dom allra flesta vet) väldigt bestämmande, dominant eller vad ni vill kalla det, så om nån stackars karl gifter sig med mig och vi ska permanent slå oss ner någonstans bli det defenetivt Hensgård eller Kisterud - annars får vi skaffa advokat.
  • Jag vill att mina barn ska kunna springa över till Marias barn och leka i stort sett varje dag och när jag har tid så kan jag skjutsa dom till Linneas ungar i Bråten - när dom är nog gamla får dom cykla;)
  • Att cykla runt sjön, åka till "badelanna" och ligga där hela dagen, rida ut i skogen eller kunna ligga toppless på gräsmattan och sola utan att behöva oroa sig för att grannarna ska kika över häcken - det är livskvalitet:)
  • sen har jag säkert redan en gravplats vid kôrka så det är ganska praktist;)

Det finns många bra saker med Västra Ämtervik, det här var bara några - blir det en reunion utan fågeltema nu eller?

Puss!

Världens sämsta Svensk?

En kväll i Laugaból;


-
Hanna, hur går den svenska nationalsången? (Heiko)

-
Ehmm... Du gamla du fria hmm hmm hmm hmm hmm... Nynna Nynna (Hanna)

- Kan du inte din nationalsång!? (Heiko och Mary)

Jag får höra Heeela (båda, tydligen har dom två) tyska national sångerna

senare på kvällen;

Heiko tittar på bilder från Stockholm.

- Vad är det för en byggnad? (Heiko)

-
Det där är en väldigt gammal byggnad (Hanna)

- Ja men vad är det för nått? (Heiko)

- En gammal byggnad, hur ska jag kunna veta?! (Hanna)

- Är det där slottet? (Heiko)

-Hmm... Kan det kanske vara, eller nej, eller joooo.... Jag vet inte, kan vara baksidan! (Hanna)ä

-Hanna! Du är verkligen världens sämsta Svensk! (Mary)Är det nån som läser den här bloggen som verkligen kan HELA den svenska nationalsången?
Jag tror vi svenskar överlag är ganska dåliga på att vara Svenskar men det märks inte föräns vi bor i ett annat land.

Föresten så försöke jag hänga med lite i CUF's förbundsstämma men jag måste säga att det är dålig uppdatering av hemsida och bloggar! Skärp er lite va;)

Roadtrip till Isafjordur, den rockigaste delen av Island (ungefär som Västra Ämtervik)

Jag och Heiko tog en shoppingtur idag till Isafjordur som jag dokumenterade:)

image30
Se Linnea, det är inte så Rockigt!;)

image31
Så här ser man ut efter alldeles för lite sömn!

image32
Självklart ska det alltid vara bilbekymmer

image33
Så här höga är snödrivorna på berget

image34
Fina vägar vi kör på va?!
image35
image38
Ser ut som ett troll i håret efter att ha varit ute på en blåsig bergstopp, Heiko har ju inte lika mycket hår att kämpa med i vinden;)

image36
Vi stannade vid Dynjandi för att....

image37
Ta en sån här

Sen var vi hemma, många kronor fattigare

Njutning av hög nivå!

Vem har sagt att inte djur kan njuta?

Tog några härliga solskensbilder av hingstarna idag, ett kort på lamm följer också med:)

image26

image27

image28

image29
Vi har ett helt dagis i stallet, lika högljut som ett är det också!

Hoppas ni hade en fin valborgsmässoafton:)

RSS 2.0