Fredagsmys

Man får köra mycket bil om man jobbar i skogen, idag avverkade jag 23 mil och fick se Åmotsfors, Brunnskog, Salungen och Timbonäs.. Säger inte så mycket men det är i västra Värmland och skulle förmodligen aldrig ha fått visa sina vackra sidor för fröken Wickberg om hon inte skulle göra uppföljning på dessa platser!
Men mest spännande var nog Ekshärad igår som bjöd på en aggressiv skogsfågel av den större sorten. Är det någonting som får mig att darra är det kreatur av den bevingade, bekloade och benäbbade sorten! Stör inte skogens djur när dom har ungar!

Passade även på att plocka blommor till mormor och morfars grav när jag ändå var i mangskog. Folk måste tyckt att jag var stöllig som vadade ut i en tjärn, precis intill vägen i bara trosor och t-shirt för att plocka en vit näckros. Morfar brukade nämligen älska vita näckrosor, det var ett favorit motiv när ha fotograferade och därför fick jag ett ryck när jag såg dom i en tjärn!

Ikväll åkte jag till pappa, tog en öl, lyssnade på djurläten och såg på Clint Eastwoods bästa film - Gran Torino. Sånt som far och dotter brukar göra tillsammans när dom umgås.
Ibland undrar jag om jag fick för lite kvinnliga gener men sen kan jag pusta ut när jag får crawings efter choklad och kan ägna en kväll åt att fixa naglarna ;)

Nu ska jag ta mig en välbehövlig vila och sovmorgon!
Tack och hej

Halloj!

Här var det livat!
Jag lever och mår bra, eller ja... Något trött men annars är livet på topp!
Träningsvärk i rumpan lider jag dessutom av... Red (eller snarare skumpade på) en stackars islandshäst igår, 4 km räckte för att jag skulle få svårt att gå i trappor idag! Det var riktigt spännande, först var hon riiiktigt lat, liksom vände huvudet bakåt och sa "heeey, borde vi inte skita i det här och bara chilla?" Men nej, jag hade bestämt mig för min första ridtur på jag vet inte hur länge! Så jag satte av henne i tölt och det var som om någon slags fartdjävul (dock väldigt snäll) vaknade till liv inom henne så helt plötsligt var det inte bara att sitta på och lulla med. Fick min första flygande pass upplevelse (farten var helt självvald av hästen) sen island och på hevägen dessutom! Men jag fick stopp på blixten som tyckte att jag var en riktig loser som inte hängde med. Ungefär 500 meter innan vi kommit fram till stallet fick jag som ett minne från island hur man skulle hantera dom där fartdårarna till hästar och vips så var vi riktigt bra kompisar! Kom till stallet med ett stort leende och hade hittat en kompis för sommaren!
Har också fått ett fantastiskt sommarjobb, får nypa mig i armen ibland för att vara på den säkra sidan att jag inte ligger och snarkar gott i min säng utan faktiskt sitter på moelvens kontor i skåre.
Har ett gäng fantastiskt trevliga arbetskamrater som gärna svarar på mina dumma frågor och som skrattar med mig och inte åt mig när jag har haft mitt första stapplande samtal med en lastbilschaufför som kör virke och inte är av den mest pratglada typen!
Dom passar mig riktigt bra då dom gillar att bjuda på sig själv!
Imorgon lämnar jag kontorsvärlden för en dag, jag ska kuska runt i dom värmländska skogarna och göra miljöhänsyn uppföljning på områden där dom varit och kört med maskin.
Ha det gott mina kära läsare! Jag ska försöka bli bättre på det här (hoppas ni också bloggar nu!) med bloggandet i sommar när vi är så långt från varandra.

RSS 2.0