4 månader idag!

Den lille terroristen (som oftast är väldigt go) fyller fyra månader idag! Tiden går så fort! Har börjat spårträna med henne. Under söndagen fick vi testa på det under valpkursen, både spårupptag och vanligt spår. Det var så himla kul att jag och Jonna åkte ut till piparböle i tisdags och tränade hund i fem timmar=) Det var riktigt kul, Jonna som har tränat spår inom försvarsmakten kunde visa många bra övningar för mig och Tea. Första spåret var spårupptag med Jonna som figurant (hon gömde sig i skogen så tea skulle hitta henne). Det gick ganska bra, Tea fick tillslut upp spåret och följde det men när hon väl fann Jonna liggandes blixtstilla bland tallplantor blev hon som stelfrusen tills Jonna började resa sig, då var det ok och inte lika läskigt! Sen gällde det för Jonna att busa järnet med henne så det blir värt att spåra! Andra gången gömde jag mig i skogen men då tog hon inte upp spåret lika bra, däremot var det väldigt kul att finna mig prasslande i några buskar =) Sista övningen vi gjorde med Tea var att Jonna lekte med henne och jag var bara tråkig och stod brevid. Jonna stack ut i skogen med leksaken och jag gick en bit bort med Tea för att sedan ta tillbaka henne till stället där den där roliga figuren stack in och så släppte jag henne. Då jäklar stack hon efter för att hitta lekkamraten;) Resten av tiden tränade Jonna Hazta och jag assisterade då och då och tog bilder. Det var kul att se en tränad hund arbeta, det gav lite inspiration!

lyx på stan

Jag lyxade till tillvaron lite idag med att ta en sen lunch idag på stan med några vänner:) Det var riktigt mysigt och händer inte var dag i en students budget! Köpte även en ny tröja, hade sett en tjej som hade en likadan i skolan och tack vare carolines kunskaper fick jag reda på att den kom från lindex. Så det var bara att köpa! Tog mig även tid att lämna in ett par stövlar på lagning, köpa en matta och lite bra och ha saker på claes ohlsson! Just det ja! Köpte även garn, nu jäklar ska jag börja sticka igen:) och nu kom jag har köpt för mycket ångesten.... Ibland hatar jag att vara student. Ikväll blir det lugna puckar, har ont i huvudet och är snorig, det är ett riktigt segt virus jag fått och alla andra verkar också bli sjuka. Men jag ska ta ut tea till skogen och släppa henne en sväng för att träna inkallning och städa lite innan jag kan slappa:) Lägger upp en bild på den nya tröjan och nya mattan så får ni väll säga hiss eller diss;)


sista rycket för viruset!

Ligger död i soffan, har haft en natt fylld av hosta, feber och andra härligheter! Drog till ica imorse och köpte hela förkylningssortimentet dom hade, nu jäklar ska viruset väck! Det är inte normalt att vara sjuk i över en vecka, inte enligt mina standards i alla fall... Var lite halvt orolig hur tea skulle reagera på att ha en halvdöd matte i soffan hela dagen men hon har varit super! Inte ett enda "jag måste härja" ryck utan ett mer "gud va gött att ligga och myyysa hela dagen" beteende:) vi har Valpkurs ikväll men det är ju flera timmar kvar tills dess och har ipren hemma så det ska nog gå!


Förkylning, igen...

Känner mig halvt döende idag! Halsen strejkar och jag känner mig sådär seg som man bara kan göra vid förkylning... He är gräjt! Var även till veterinären med tea för vaccinationen. Funkade toppen! Det var ju skitkul att vara hos veterinären! Första bussturen gjorde vi också med bravur. Men ingenting ska gå smärtfritt med lilla damen. Kopplet gick helt magiskt upp mitt inne i stan vid en trafikerad väg och vips så sprang det en lös jack russel i lyckorus mitt inne i ume med en hes skräckslagen matte efter ! Men det gick bra och vi tog oss till veterinären helskinnade. Ikväll blir det kurering i soffan!


Lite bilder från dagens bussfärd:)

Det är inte lätt

Idag började föreläsningarna och jag måste säga att jag känner mig riktigt pepp inför marknadsföringen! Det är tre workshops plus ett pm och tenta som ska göras men kursen känns verkligen genomtänkt så jag tror det blir riktigt bra!:) Däremot har jag låtit som en pipande målbrottskille idag! Vaknade utan röst, har faktiskt aldrig varit med om det och hur kul är det att vara tyst första dagen efter sommarlovet. Gick hem efter en timme eftersom tea var ensam och gick en långpromenad med henne, städade lägenheten och tog sen ut tea för att köra lite klicker träning. Vi var bakom huset och helt plötsligt skriker hon i panik och jag ser en geting på hennes ena lår. Springer fram och jagar bort den och fick samtidigt ett stick i örat... Tea springer fortfarande i vild panik, jag springer efter, ropar på henne (snarare väser och piper) men fick tillslut tag på henne i farten. Nu har båda tjejerna svullnade öron och tea tycker att livet är allmänt olyckligt. Nu ligger vi och kurerar oss, min hals börjar även göra ont. Vill verkligen inte bli sjuk igen!
Oerhört deprimerad terrier..

konsekvent

Det är något jag gärna tror att jag är men vem kan motstå morgonmys efter promenaden? Och det mest fantastiska är att hon sov till elva! Första sovmorgonen på över en månad.

RSS 2.0