Fest, shopping och camping = Trött!

Igår var det födelsedagsfest vilket faktiskt blev ganska kul, kände bara födelsedagsbarnet så det var bara att mingla på men det var några roliga människor där:)
Vi satt på ett stort fält och grillade med en stor brasa så det var ganska mysigt. Träffade en jätte trevlig tjej där också, så himla skönt att prata med en tjej! Dom allra flesta hitills som jag umgås med här är killar så det var skönt med lite omväxling.

Jag måste faktiskt erkänna att nått som jag saknar mest är kompisarna hemma i Sverige, just nu vet jag inte vilka jag kan lita på riktigt eftersom jag inte känner personerna här så väl så jag saknar någon att prata ut med. Men det kommer väll och snart kommer ju Jonna, Johanna och Alex:) Lääängtar!!

Idag blev det i alla fall shopping med Nali, köpte en ny mp3 eftersom min har lagt av, gjorde ett rejält rea fynd på ett armband och tänkte bättra på min Engelska med en klassiker som Stolthet och Fördom:)



Imorgon åker jag till Wales där jag ska spendera en hel vecka (vojne) i ett tält. Måndag till fredag är det semester medan helgen blir jobb då det är en till dykhelg. Så summan av kardemumman = ingen dator på en vecka.

Hoppas ni haft en bra helg!

Seg, segare, segast

Då sitter man framför tv'n och ser på Scrubs och andra sköna serier och tänker på att man faktiskt inte vill gå ut ikväll.. Speciellt inte sitta på ett fält och supa tillsammans framför en eld med en massa college studenter för att sedan ligga och frysa ihjäl i ett tält... Wiiiie (not)!!

Men order är order (har fått dom från Lou) för att alla ska fortsätta vara vänner får man offra sig lite, men men vad negativ jag är - det kan bli kul!

Hoppas ni får en härlig lördag!


Är det inte toppen!?

Har haft min andra dyklektion ikväll med gamla vanliga brandmannen, han är faktiskt ganska cool:) Men det gick sådär, det är mkt svårare nu fast det verkar som om jag kanske kan hinna med allt så jag kan göra första dyket i öppet vatten i wales...

MEN...

Gud va kul att man har fått reda på att det har börjat komma upp vithaj till Wales, jag bara "älskar" dom djuren.


Yummy Yummy Yummy, Hanna in my tummy

Dykträning

Har precis kommit hem från en liten shoppingrunda och satt på mig mysbyxorna när Ian kommer hem och frågar om jag vill dyka ikväll.. Visst sa jag! Så nu blir det dykträning ikväll.. Måste ju ta tag i det!

Ha en kul fredagskväll!:)

Skaderapportering

Man kan få ganska ont av att spela volleyboll utan skydd och med skavsår. Dessutom har jag fått höra att jag ser ut som quasimodo när jag går i trappor pga kramp i höger vad och vänster lårmuskel... Jag önskar att jag var 15 och fit igen!


Saftigt blåmärke och skavsår på höger knä


Skavsårsdrabbad fot

Jag har hållit mig inomhus utan skor på fötterna idag

Trött

Jag är så himla trött och sliten idag att jag knappt kan hålla ögonen öppna, allt bara värker:/ Har ett äckligt enormt blåmärke på höger knä också, jag måste iväg och shoppa knäskydd imorgon.
Egentligen har jag bara lust att sova i helgen men vi får se vad det blir...

Som tur är, är Lottie också jätte trött idag, jag har frågat om hon vill till parken eller någon annan stans men icke sa nicke - Skönt!


Kramp och värk men med en liten gnutta lycka

För jag har fått en plats i ett volleyboll lag!!=)
Var på träning ikväll och alla verkade lättsamma och trevliga men fy f*n vad gårt det var! Jag fick kramp redan första halvtimmen och tränaren kom fram till mig och sa att ja du vet att två personer kollapsade under första träningen förra året.
Nästan alla spelare var riktigt bra, speciellt centrarna (som jag spelar) så det var väldigt hård konkurens.

Jag hamnade i det "sämre" laget med en annan tränare (fransman, låter hur kul som helst när han pratar) - lite glad. För jag orkar nog inte ge 110% till volleybollen när jag är här.
Jag har även hört ryktas att det är mycket bättre stämning i mitt nya lag än i det bättre laget, fick höra det av en svensk tjej som spelar i samma lag som jag. Det är ju också kul!

Nu ska jag sova, ska bli kul att se om jag kan komma upp ur sängen imorgon.

Volleybollträning

Nu ska jag iväg på en tryout för volleyboll, jag är för tillfället i min mest icke tränade form så önska mig lycka till - jag kommer behöva det!:/

Inspirerande människor

Idag har jag haft en play date med en av Lous kompisar och hennes son, Lottie behöver umgås med honom ibland för han är lika dominant som henne och sätter ner henne på jorden;)

Mandy (mamman) är en helt otroligt rolig, varm och härlig person som har levt ett så himla roligt liv. Hon är 35 nu men har gjort så mycket (sånt som jag inte ska nämna här) jag blir inspirerad av hennes sätt att se på livet!
Och jag ska följa hennes råd - Skaffa INTE barn förän du har gjort alla roliga vilda saker du vill göra, "den dagen du känner att näe jag vill bara sitta hemma en fredagskväll med en take away Pizza och se en dålig sjukhusserie då kan du börja tänka på att slå dig till ro"

Man har en magkänsla om vilka männsikor man ska lyssna på

22£ i månaden för att spela volleyboll!

Hutlöst!

Nu förstår jag varför folk här har sagt att dom slutat med sport bara för att det var för dyrt.
Men vad gör man inte, jag vill ju spela volleyboll.

Imorgon är det uttagningar, fick ett mail från tränaren att han tar med sig spyhinken ifall att det är någon som behöver den!:/ Önska mig lycka till!

Shagging forest



Fick höra en ganska bisarr historia om skogen ni se på kortet. Tydligen vill kommunen (vet inte vad jag ska kalla om) hugga ner träd där för dom börjar bli gamla men det går inte.

För till den här skogen går alla homosexuella män som inte kommit ut ur garderoben för att möta upp för att ha sex. Kommunen kan inte hugga ner skogen för att det skulle invardera i deras privatliv:/ Hmm.. Är det inte olagligt att ha sex på offentliga platser oavsett hur man har sex? Och skulle det vara ett problem om straighta par gick dit för att ha kul?

Ett annat fenomen är dogging som sker uppe vid "meadows" i Clifton men det tar vi sen...

Det är ganska komiskt att båda fenomenen förekommer i "rikemansområdet" i Bristol;)

Ska jag ha dåligt samvete?

Var ute med en kompis och blev visad runt i olika delar av Bristol och vi åt lite mat sen. '
Jag hade egentligen ledigt idag men jag lovade ändå att vara hemma runt åtta för att passa Lottie så Lou och Ian kunde gå ut och äta.

Maten blev sen och jag ringde och frågade om det var ok att jag blev en halvtimme sen och det var ok.
Det låter verkligen löjligt men jag blev 40 min sen och nu har jag världens dåligaste samvete. Tänk om dom inte får sitt bord och dom som inte vart ute tillsammans på så länge...

Ush känner mig verkligen usel

Change of plans

Hade planerat en utekväll ikväll med några nya personer jag träffat men imorse så frågade Lou om jag kunde sitta barnvakt på kvällen... Vad gör man?

Jag sa ja för jag har haft två dagars full ledigt och hon och Ian har inte vart ute på evigheter, man får liksom ge och ta i det här jobbet. Tråkigt men så är det, ska iaf ner och träffa en av dom på Bristol nu under eftermiddagen, undrar om jag hinner ut och jogga innan dess?
Fick ett plötsligt sug!

Ha det bra!

Mamma mia vad bra den var!

Lou frågade om jag ville med henne och se Mamma mia - självklart sa jag! Så vi lämnade Ian med Lottie och gav oss iväg.

Herregud vad bra den var!!!! Sen den! Man går ifrån biografen med ett leende på läpparna och svävande fötter=)

                                    
Det är sånt här som kan göra mig stolt över att jag kommer från Sverige

Efterlysning

Söker efter några bra resebloggar som jag kan länka till och läsa själv:)

Kan vara kul att få läsa om andra som också är borta från Sverige, är det någon som har en blogg eller vet en bra reseblogg kan ni väll kommentera:)

Nu ska jag se på OS avslutningscermonin, grattis Island till silvret!

"Patriotism"

Vet inte om jag kan kalla det patriotism men det är nog det närmaste jag kan komma.
Det är inte Sverige mitt hjärta bankar för utan Island, dom kämpar för tillfället för sitt allra första OS guld i handbollsfinalen.

Det värmer när jag tänker på det lilla landet på 300 000 invånare som kämpar bland oss andra jättar!


Go Iceland!

sitter och jäser i os soffan

Sista dagen på OS, jag är ensam hemma = sitter och äter en maffig frukost i soffan och ser på OS.

Eftersom jag bor i England är det lite svårt att följa svenska prestationer men har jag fel när jag säger att det varit ett uselt OS för Sverige?

Vet inte riktigt vad jag ska göra idag, funderar på att ha en bloggdag och kanske, kanske ge mig ut och springa senare. Jag har ju volleyboll try out till onsdagen, fick lite ångest när jag såg volleybollfinalerna kan jag säga - jag är så otränad!!

Ha det bra!:)

Chicken Tikka Masala

Var väll sådär, inte äckligt men inte wow heller - ok helt enkelt.

Nästa helg ska jag och Ian vara ensamma hemma, han är överlycklig för jag ska på ett födelsedagsfirande till lördagen. Hans plan är att jag ska ligga helt medvetslös på mitt rum hela söndagen så han kan typ springa omkring i kalsonger och se på vilka tv program han vill.

Jag sa att scenariona blir nog snarare ett av dessa alternativ....

1: Jag ringer mitt i natten och bönar och ber om att få skjuss hem eftersom jag mår dåligt eller något annat är piss (han kommer att göra det annars kommer han få Lou hack i hälarna)

2: Jag kommer vakna tidigt på morgonen och springa skytteltrafik till toan. Min toa är på nedervåningen vilket gör att jag stationerar mig i soffan i tv rummet för så snabb framkomlighet som möjligt.

Han kommer ha en underbar nästa söndag!

Så här tänker en tjej

Idag pkte jag ner själv till Bristol centrum för att kolla runt lite och kanske shoppa lite, när jag vaknade kl 11 för att grannen satte på gräsklipparen (grrr) var jag ensam hemma så jag lämnade en lapp som löd ungefär så här...

"Hey! I'm taking a trip with the buss to the centre to look around. If i'm not back ti'll midnight you can start to get worried:)
See you later//Hanna"

Tydligen hade Lou försökt ringa till mig, sms:at en massa gånger och inte fått tag på mig och blivit orolig, hon känner till mitt berömda lokalsinne - hehe. Hon hade visst lagt in fel nr så jag fick inga sms eller telefonsamtal.
Men jag kom hem ungefär halv sju hel och välbehållen:)

Till inläggs rubriken då...

Köpte ett par skor, supergulliga men onödiga och 30£.... Dumma Hanna, men jag älskar dom och ångrar mig inte:)
Ni som följt bloggen vet att jag behöver en ny mp3, stod och kollade på en för 29£ och tänkte fasen att jag lägger dom pengarna på en sån onödig sak.
Lou och Ian tycker jag är konstig när jag berättar det men det är så en tjejs hjärna funkar:)


Visst var dom söta!:)?

Här är lite bilder av Bristol


Mitt hus



Gatan där jag bor... Kul ställe va?! Not


Vy från Bristol


Mitt inne i stan

orkar inte ladda upp mer bilder nu för det bara krånglar!

Nu ska jag äta chicken Tikka Masala, nästan lika stort som fish n' chips:)

Ingen dykträning

Jag har TRÅKIGT!!!
Det blev ingen dykträning för jag är snorig, fatta, snorig!! Tydligen går det inte att tryckutjämna då, typiskt. Så ikväll är det mest bara tråkigt, har blivit spöad av Ian typ 100 gr på wii tills jag tröttnade och sitter och häckar framför datorn.

Dessutom så kommer jag inte träffa den tyska au pairen imorgon för hon fick inte ledigt, vad ska jag göra hela den här långa helgen????????????
Nu skulle det faktiskt ha varit skönt att vara hemma, saknar tjejerna därhemma och är det inte sista kolsnäs den här helgen?

TYPISKT!

solig playdate dag med stressade mammor

Ibland känner jag mig ung (kanske inte så konstigt) men när man sitter tillsammans med tre 35:åriga mammor en hel dag uppskattar man friheten.

Tänk att man faktiskt kan gå ut och parta en kväll utan världens planering eller att man kan shoppa som en tok utan att få speciellt dåligt samvete för att man borde lagt pengarna på en annan person. Allt man gör tar inte en halv dag bara för att ungen SKA knyta skosnörena själv.

Så skönt att kunna vara självisk!

                                                  Att gå ut en kväll kräver en veckas planering

Självisk shopping är en näst intill utdöd shoppingmetod hos mammor

                                               Hello charter, bye bye coola resmål

Nej jag hatar absolut inte barn, dom är faktiskt ganska så söta men jag ska i alla fall vänta MINST tio år innan jag får uppleva den ultimata smärtan.

Jag vet att jag alltid velar...

Men nu vill jag ha lite hjälp...

Igår satt jag och funderade på att färga håret mörkt igen och göra som en mjuk bob, ganska lång och idag delade jag idén med Lou som tyckte det lät skitbra och trodde jag skulle passa i det.
Ni som känner mig vet att jag växlar för högtryck mellan mörk och blond, ärlighet varar längst, vad ska jag göra? Behålla det blonda och fortsätta spara eller chansa på ngt mer frisyraktigt?



Jag vet att jag aldrig kommer likna Katie Holmes men jag gillar hennes frilla och det var ungefär ngt sånt jag tänkte på men kanske lite längre.

Dagens plan

Idag bär det av till badhuset. Börjar tycka synd om mitt känsliga hår som börjar se ut som svinto:/ Någon som har ett bra tips på super återfuktning för håret?

Äppelmuffins och mensvärk

Jag har haft en otrolig tur att aldrig ha haft mensvärk men idag kom det, fy f*n va dåligt jag har mått! Så jag satte Lottie framför tv'n och kurerade mig själv med lite starkare alvedon av isländsk sort.

Dagen har alltså inte varit toppen och det blev ju inte bättre av att Lottie fick ett raserianfall pga att jag gav henne fel kopp med äppeljuice i. Men jag är stönigare än vad hon någonsin kommer bli vilket gjorde att utbrottet varade i ungefär 45 min tills det knackar på dörren...
Där står Alex i full hellikopterpilots uniform med mina joggingskor och tack gode gud att han kom!
Lottie slutade gråta efter bara några sekunder för Alex i uniform är pondus, så skönt för hon bara stod och stirrade på honom så jag kunde vila mina öron, Alex däremot var nog i lite chock - frågade försiktigt om vi inte kan byta jobb? Hehe, det ville han inte!

Efter besöket gav vi oss iväg till affären för att köpa tandborste och socker (bra kombination va?) För jag hade lovat Lottie att vi skulle baka och det blev supergoda äppelmuffins:) Behövdes!
Även för Lou som tydligen har samma problem som jag idag, Ian kommer få ett underbart år om vi fortsätter synka varandra;)

En ny mp3 måste bara införskaffas

För imorgon ska jag ut och springa! Och som den förtappade ungdom jag är så kan jag inte springa utan musik.

Alex kommer förbi med mina joggingskor som jag glömde i hans bil (inte alls för att ha en undanflykt att inte springa) imorgon så nu ska flobbeli flobbet bort!


Sov gott!:)


Inte så kul shopping

För det första så missade jag första bussen, sen fick jag vänta fyrtio minuter på den andra med en treåring med spring i benen.

Bussen till köpcentret tog typ 50 minuter också.

Så när vi var där var det en trött tre åring och en kanske ännu tröttare tjugoåring som gick in köpcentret och min stubin var inte lång.
Så hela grejen var en prövning men jag fann ett par bra sneakers och två linnen. Alla roliga skor får jag köpa senare, utan Lottie:)

Shoppingtur

Jag är i stort behov av nya skor, jag skäms verkligen när jag går med mina gamla dom kan snart gå iväg av sig själva så idag drar jag med Lottie till shoppingcentret för en shopping tur.
Hur många minuter tror ni det går innan hon tröttnar?

Lite bilder från Wales

Tog lite bilder, inte så himla mycket men det visar i alla fall lite om hur det såg ut när jag var i Wales:)









Kan man gå ut en måndag?

Att gå ut eller inte gå ut... Det är frågan.

Tydligen finns det en orsak att fira någonting på puben varje kväll och om man faktiskt inte orkar så är man en osocial person.

Ska jag våga vara den osociala ikväll eller falla för "grupptrycket", till och med Lou tycker att det är helt normalt att gå ut en måndagskväll och att det inte är några problem fast jag ska jobba imorgon.

Dom är verkligen extrema!

Fortsättning

Och hur var Wales då?
 
Hmm... Blött, kalltoch blåsigt - det kändes som att vara "hemma" på Island.

Men jag frös så jag höll på att dö kändes det som när jag satt på en oskyddad strand och byggde sandslott.

Dessutom spädde det på en vankande förkylning så det var ju inte topp.

Så jag satt på stranden och skakade medan folk kom fram och frågade hur jag egentligen mår, eller så var det dom som var mer rättframma och sa att du ser förjävlig ut Hanna.


Första dagen var värst, dom kunde inte ens gå ut med båtarna och göra dyk utan fick gå i från stranden där det var dålig sikt så allas humör var ganska så dåligt.

Förutom Brent's...


När vi kom till puben ungefär halv fyra på eftermiddagen var Brent plus några andra redan på lyran och humöret var på topp!

Brent var en helt otroligt kul gubbe som skulle lära mig en engelsk fiskare sång, gick ju sådär men vi hade kul!

Bland dykare finns det några extrema orginal och jag hade så kul med dom så jag kan ju inte säga att det direkt kurerade min förkyllning eller någon annan del av mig så dagen efter var om än ännu värre, fast vädret var i alla fall lite bättre.


Så på söndagen så satt jag och mådde piss på stranden medan dom andra dök i vrak och lekte med sälar. Tillslut fick jag lift till husvagnen och tog med mig Lottie dit så vi var i värmen och lekte.

Lottie har en lek där hon ska gömma sig för personer så innan Alex kom tillbaka låg vi under en filt och skulle gömma oss där när han kom in.

När vi låg där så sa Lottie "I love you Hanna" och allt som känts skit med dagen var borta:)

Kanske inte är bra egentligen eftersom jag faktiskt inte kommer vara här för evigt men det är ett annat bekymmer!


Idag blir det jobba, jobba, jobba för dom andra ska iväg söderut på begravning så jag blir ensam med Lottie.

Har blivit bjuden på en pubkväll ikväll också som jag troligen skulle kunna hinna till men jag vill nog inte spä på förkylningen...


Kram!


Lost i Wales

Wales var intressant, att komma dit var ännu mer intressant, eller snarare att komma till Little Haven var näst intill omöjligt!


Ni skulle skratta så ni vek er om ni såg vägarna! Smala (verkligt smala) asfaltvägar med gräs i mitten och höga jordvallar på sidorna så det enda man såg var vägen, det var som ett enda labyrintsystem som var extremt lätt att åka vilse i.

Men mina problem började inte där.


Först och främst så åkte jag inte tillsammans med Ian och Lou utan en dykare som skulle med på resan. En skottsk rygbyspelande hellikopter pilot som var lite speciell.

Ja ja tänkte jag, det kan ju va skönt att åka i en bil utan Lottie och så får jag ju träffa en ny människa, vi hade jätte trevligt tills vi åkte av motorvägen i Wales...


Där så började äventyret för min käre chaufför hade ingen karta med sig, vi hade bara en adress så irritationen bara växer tills han tillslut stannar för att fråga om vägen.

Han lyckas verkligen stanna och fråga byns enda fyllo som har en extrem, verkligen extrem Wales dialekt.

Det var min första kontakt med den dialekten så jag satt bara tyst och tänkte andas, andas inte skratta för det var verkligen så otroligt konstig (ful) dialekt!


När vi åkte från fyllot så bara bröt det ut, jag skrattade så jag grät nästan hela vägen för hela situationen var så komisk!

Brevid mig så bara ser jag hur det skottska humöret (tänk er Joakim Von Anka ni som vet) börjar bubbla tills det ryts till på skottska (dialekten kommer bara fram när chauffören är arg) "Kan du för f*n sluta skratta!

Självklart skrattar jag ännu mer samtidigt som jag säger förlåt.


Efter ungefär en timme i labyrint systemet (tog två och en halv timme att komma till det) så såg vi Little Haven som var en extremt liten fiskeby men med typ fyra pubar. Så vi satte oss inne på the castle, en pub där vi skule möta Ian och hade en fredsdrink, vi skulle ju faktiskt sova i samma husvagn och jag snarkar ju rätt så rejält så jag behövde den försoningen.

När Ian kom så var det hupp hupp!! Skynda!! Och vi undrade vad paniken var? "Ni har vinet i eran bil och Lou är ensam och uttråkad i husvagnen, skynda!" Oops.


Det var hur jag kom till Wales.

Fortsättning följer


Bloggstop i helgen

Drar till Wales idag och tar en internetfrie helg:)

Ha en bra helg!

Mp3 strul

Har äntligen fått tummen ur arslet (ursäkta språket) och köpt nya hörsnäckor till min mp3 inför wales helgen och funkar mp3 spelaren nu? Nej..

!%#*¤#%!!!

Inte så rumsrena au pair skämt

Ikväll när jag och Lou åt middag så berättade jag att en av deras anställda hela tiden sms:ar mig. Vilket inte egentligen gör nått för han är väldigt gullig (inte på det sättet) men han är så himla blyg fast väldigt snäll och rolig när han väl pratar.
I alla fall så skrattade hon och sa att han alltid ser lite skeptisk ut nät dom manliga dykarna skämtar om mig och jag sa, aha.. Varför det? Vad skämtar dom om?

Haha! Lou bara skrattade...

(Lou) Jo, som idag t.ex. så sa jag till en av killarna att du hämtar upp Hanna här vid affären imorgon (jag ska åka med en till Wales).
(Den andra killen) Va!? Är du en så lycklig jäkel att du får skjussa den Svenska au pairen?
(Båda) Hur kan du låta Ian få ha en Svensk au pair hemma?
(Lou) Skrattar,
(Båda killarna) Vart är Ian nu?
(Lou) Hemma
(Båda killarna) Ensam med den svenska Au pairen??
(Lou) Ringer hem, jag svarar.
(Lou) Hej, gur går det? Är Ian där?
(Jag) Nej han tar bara en snabb dusch sen kommer vi
(Lou repeterar vad jag säger och försöker hålla sig för skratt)
(Båda killarna) Jasså... Han tar en dusch, efter att ha varit ensam med den svenska au pairen


Det är dom här killarna pluss tjugo andra som kör samma skämt konstant som jag ska tillbringa helgen i wales med. Men dom vågar inte öppna käften när jag är i närheten;)

Whoho!! Jag gjorde det!

Jag tog bussen och hör och häpna jag kom fram!:) *stolt*

Så idag har jag och Lottie plaskat och badat i poolen alldeles för länge. Men det är faktiskt kul att bada med henne, hon är inte ett dugg rädd och plaskar som en annan groda. Dessutom får barnet i mig äntligen komma fram och helt plötsligt förvandlas jag till ett vattenmonster som ska äta Lottie vilket båda av oss tycker är sååå kul!:) Haha!

Va bara några äcklon på bussen men vi överlevde

Första turen helt by my self

Imorgon smäller det... Det har jag bestämt mig för. Ska ta en av dom där läskiga dubbeldäckade bussarn ensam med en treårig tjej. Förmodligen på nått vis hamna fel och inte hitta simhallen vi ska bada i. Barnet börjar gråta och jag blir stressad och hamnar ännu mera fel. Att jag bor i ett område med skumma människor hjälper inte. Bäst jag tar pengar med till taxi, just ifall att

Jag är fröken possitiv

Lite länkar

Jag länkar lite i min blogg nu, bara tre som jag kom att tänka på som är värda en titt:)

Pila är en barndomsvän som ibland lyckas printa ner lite kloka ord;)

Marie är min syster och även en sorts förebild för mig då hon gör karriär inom politiken

Subaquaholics är hemsidan till företaget min värdfamilj driver, vill ni veta vart jag befinner mig och vilket liv jag lever så kan ni ta en titt där.

Om ni vill bli länkade så säg till och jag gör det om jag tycker ni har en bra blogg/hemsida:)

Jag har hittat ett volleyboll lag:D

Jag är så glad!! Äntligen lossnar det med volleybollen! Den 27 augusti ska jag på en uttagning till två damlag, hoppas hoppas hoppas att det går bra!=)

Det där gick ju bra!

Dyka var lite läskigt, det gjorde ju inte saken bättre att jag fick en gammal militär/brandman som min instruktör, han var lite skrämmande i början. Men när man kommer förbi den där breda brittiska accenten så fattar man att han bara skämtar och det går att skratta:)
Det sköna med britter är att efter en sån här grej så går man till puben som avslutning, sitter och har en öl och bara pratar. Man tar högst två tre öl/drinkar sen är det nog men det är så trevligt!

Under tiden vi var på puben så pratade jag med en helikopterpilot som också dyker, jag blir verkligen sugen på att utbilda mig och han sa att mitt synfel inte ska vara ivägen:) Det kan gå!
Vi ska i alla fall åka upp tillsammans till Wales den här helgen eftersom det inte får plats mer än tre pers i Subaquaholics bussen så mig sätter dom med en främling;) Iof är han inte det längre.
Han sa iaf att det var bra att han fick en kartläsare med sig. Hehe... Jora sa jag, jag är verkligen stereotypen av kvinnor som inte kan läsa en karta - blir som en extra förvirrad höna när jag ska hitta någonstans.

Vi kommer hamna i Irland

Första dyklektionen

Idag var jag hos optikern och fixade linser, med lillfia med mig. Vojne... Men det gick bra! Hon skötte sig som en ängel och när optikern frågade vad jag jobbar med sa jag bara "that" och pekade på Lottie, han skrattade ganska gott:)

Sen var det att rusa hem, barnvagnsrally kan man kalla det för vi var lite sena till en playdate med en av hennes kompisar. Men som tur var hade dom andra lite förhinder och blev sena dom med.
Playdaten var trevlig, jag får lära känna ganska många mammor i området men alla har verkligen varit supertrevliga. Och det kan hända att jag har gått med på att avlasta Noahs mamma lite någon dag, hon är gravid i åttonde månaden, ska skriva klart ett skolarbete och halva huset ska renoveras klart - självklart betalar hon mig:)

Ikväll ska min första dykkurs äga rum, vojne (gillar det ordet).... Önska mig lycka till!

Ungefär så här mycket politiskt vett finns det bakom pannbenet på dom flesta

Nu gjorde jag en fuling och snodde från tjuvlyssnat.se men det var ju så bra!

Dansmuseet, Stockholm

En äldre herre pratar med en kvinnlig museivärd.
Mannen: Är det inte gratis inträde här?
Museivärden: Jo det är det.
Mannen: Vad säger Reinfeldt om det?
Museivärden: Det här museet är en stiftelse, det är därför.
Mannen: Reinfeldt säger ju att det är förbjudet att ha fri entré.
Museivärden: Ja, men det gäller de statliga museerna, dansmuseet är en privat stiftelse.
Mannen: Jaha, men vad säger Reinfeldt om det?
Museivärden: Vem bryr sig om Reinfeldt?
Mannen: Jag hatar Reinfeldt!

Att någon kan ha sådana argument och en sån ilska att dom försöker få en politisk debatt på ett gratis dansmuseum, haha!


som ett modernt konstverk ungefär

Så ser bussrutterna ut här i Bristol... Jag kommer åka vilse, riktigt vilse, riktig riktigt riktigt vilse.
Men det är som jag sa till Lou, jag kommer nog komma hem men räkna med några timmar

Älskar eller hatar

Det är antingen eller med little britain, no får bestämma själva:)

http://www.youtube.com/watch?v=EzUniIMIuGU&feature=related

wii turneringen gick sådär.... Jag måste lära mig att ta förluster så är det bara

Wiie turnering

Ikväll ska vi  spela wiie....
May the best man (who will be a woman namned Hanna) win

en rutin börjar ta form

Jag känner mig mer och mer hemma, det är verkligen helt sjukt vilken tur jag har haft med min familj! Jag vill bara ösa lovord över dom! På bara en vecka så har dom fått mig att känna mig helt hemma och avslappnad med dom.

Idag har vi tagit en tur till några lite mer lantliga byar utanför Bristol vilka var väldigt mysiga. där hade vi en fika och handlade i en lantshop.
Och just nu är det full rulle i mitt rum med att sätta upp garderob, spegel, hylla m.m. så jag har flytt till nedervåningen.

En kul grej är att Ian gick och köpte ett wiie medan vi var borta, med ett volleybollspel:)

Ha det bra allihopa!

Party, Engelska med spansk/Italiensk brytning, Liten bakfylla och patriotism på IKEA

Det är vad mitt inlägg ska handla om.

Utgången igårkväll var kul, inte riktigt min typ av folk men om man är ny i ett land så måste man vidga sina vyer och det kan visa sig vara kul:) Även om vissa personer pratade om hur dom hade vait antingen höga eller fulle konstant i två veckor (inte coolt).
En grej som var lite lustig var att dom tyckte jag pratade med en spansk eller Italiensk brytning, hmm..
Jag hade ändå en kul kväll och fick en blyg kille som jobbar för Lou och Ian att dansa vid en strippstång!=) Det var en syn som Lou sa att hon skulle kunna betalat för att se.
Kom hem ungefär tre på natten, pratade lite med familjens tre benta katt innan jag gick till sängs för att vakna så sent som halv tolv.

Men jag hade inte en sån där kraftig bakfylla i alla fall utan lyckades att ta mig ur sängen och vara någorlunda social. Matt och Narli däremot spydde på jobbet så Ian frågade vad f*n jag hade gjort med hans personal, oops*

Sista etappen var IKEA där vi införskaffade en garderbob och jag hade en Svenska lektion, den roligaset delen var lugnt maten, jag har köpt Kalles kaviar, skorpor, lingonsylt, köttbullar, godis m.m så att familjen ska bli lite mer försvenskad;) Om jag får hemlängtan så har vi kommit överens om att släppa av mig på IKEA i några timmar, där är det bra.

Föresten, kul med så många kommentarer, jag hade nog besöksrekord! Wiie:)




Party:)

Ska gå ut nu, åker om tio minuter, hoppas det blir kul men det tror jag:D
Ha en bra kväll allihopa!

Cosmopolitan å goooodis

sitter och mumsar efter en promenad där jag införskaffade godis och en cosmopolitan tidning=) Stämmningen i huset är lite tryckt för både Lou och Ian har varit på en arbetskamrats begravning och igår fick Lou besked om att hennes gammelfaster dött så dom är lite nere och trötta.
Därför tänkte jag att jag hittar på något själv idag så att inte Lou behöver tänka på det så jag gick ut och gick en sväng och införskaffade nödproviant;-)

Imorgon blir det utgång, jag är faktiskt lite nervös men jag hoppas att jag får kul! På förmiddagen är det en playdate på G med två morsor och fyra extra kids i huset, wish me luck!

Nej Lottie, jag är inte vilse!

Idag skulle jag och Lottie gå till parken... Ensama...

Ni som känner mig vet att jag har ett lokalsinne som en förvirrad höna - nada - med en nedklottrad beskrivining från Lou som inhöll dne enkla men lite längre vägen gav jag mig iväg.
Konstan så hörde jag "Hanna! This is the wrong way!"
"No Lottie, this is the right way, just a little bit longer"
Tillslut så blev jag lite osäker så jag frågade en dam på gatan men jag var på rätt väg! När vi kom iväg dit så sa Lottie att hon hellre ville hem och få något att dricka istället. Hon var inte grinig eller nått utan bara konstaterade det så det var lika bra att gå hem när jag hade varit så stolt och hittat parken!

På eftermiddagen fick jag se Bristols centrum, det var verkligen fint!:) En pulserande studentstad.

Men nu är jag mäkta trött och ska snart krypa till kojs... Ha det bra!

Kram!

Två dagar i nytt land

Och det känns fortfarande bra, england är inte så svårt att greppa. Det är i och för sig lite konstigt när folk ringer och ville ha tag på Mr Jonsson och jag tänkte "va? Ian? Just det ja! Jag är i england nu.

Idag har jag varit själv för första gången med busungen som föresten frågade mig när jag vi handlade om jag skulle sätta mig på rätt säte nu. Den första dagen hamnade jag bakom ratten varje gång vi skulle åka någon stans.
Annars har vi simmat idag i ett badhus.

Nu är jag hemma i huset ensam med Lottie sovande och en tv med 500 kanaler (ibland blir det för mkt av det goda)...

En rolig grej är att en tjej som jag träffade i dykaffären igår frågade idag om jag vill ut med henne och hennes kompisar på fredag. Lou sa självklart, hon kan vara så bakfull som hon vill på lördag för då är hon ledig! hehe... Känns skönt att dom frågar så jag får en chans att få en umgängeskrets, inte bli helt bunden till huset.

Ha det bra!
Puss

Jag känner mig splittrad

För er som har läst både bloggen och resedagboken förstår ni kanske att jag har skrivit samma text på båda. Men man orkar inte... ska försöka uppdatera båda med olika saker.
Bloggen kanske blir mer kontinuelig medan resedagboken mer sällan men med längre inlägg...

Nu ska jag se på tv, kram!

En kaotisk start

Blir ni förvånade när jag berättar att jag nästan missade flyget? Nä kanske inte...
I alla fall så checkade jag in i sista minuten, absolut sista minuten och sprang genom alla kontroller bort till min gate (som självklar var allra längst bort) och hann defenetivt inte köpa några presenter på tax free. Suck.

Jag kom på planet och var nervös som bara den! herregud jag trodde jag skulle spy när vi landade och min stackars engelska medpassagerare såg också ut att tro det.

Väska kom såklart sist av alla, pinsamt att komma ut så sent men när jag väll kom ut så stod det en mamma med en liten tjej med en welcome Hanna skylt. Den var så söt att den sparades:)

Sen bar det av i bilen och allt gick av bara farten när vi pratade, jag berättade att jag nöstan höll på att missa flyget och att jag var rädd att om jag skulle ha gjort det så skulle hon i sin tur tycka att jag var oansvarig. Lou sa att hon nog bara skulle ha skrattat, kändes ännu bättre då.

senare på kvällen fick jag träffa Ian och båda två är väldigt lätta att prata med och det känns inte alls jobbigt om jag måste fråga nått eller be om hjälp.

Idag var jag, Lou och Lottie i Bath, en jättefin stad från romarrikets tider inte alls lång från här. Där shoppade vi och hade det mysigt. Medans Lou klippte sig gick jag och Lottie en promenad och såg på svanar i floden. Det låter väldigt idylliskt men ni som känner till min fågelrädsla kan se det framför sig;) Men Lottie ville se dom och jag hade en personlig terapi stund.


Bristol då... Jag har inte sett så mycket, den delen vi bor i är ganska tråkig men det går ju att ta sig härifrån;) Det regnar mest hela tiden vilket kanske inte är någon skräll men jag tror det är en typisk engelsk stad med fina och fula sidor. Hur människorna är får ni en redogörelse på när jag har kommit in i det hela lite mer.

Hör gärna av er och om ni inte har mitt engelska telefonnummer eller adress säg till så e-mailar jag

Kram!

Nu drar jag!

Klockan 16:55 lyfter jag från Gardermoen.

Vi hörs!

RSS 2.0